Накопичують і готуються: Експерт відповів, чи витримає Україна наліт 30 дронів на день

Росія отримає до 800 ударних БПЛА на місяць. Тож, за один день окупанти можуть запустити по Україні приблизно 30 дронів, передають Патріоти України.

Військовий експерт Олександр Коваленко у коментарі "Фокусу" відповів, чи витримає українська ППО такі масовані щоденні атаки окупантів. За його словами, РФ збирається вивести удари дронами на системний і масштабний рівень.

"Поки невідомо, коли цей момент настане. Зараз ми бачимо обмеження в масовому застосуванні дронів. Найімовірніше, (російські військові - ред.) накопичують їх для масованих ударів рівня 29 грудня 2023 року. Схожий сценарій і з крилатими ракетами", - розповів Коваленко.

Проте приділяти увагу вдосконаленню ППО потрібно, причому не тільки мобільних груп. Варто використовувати повітряні групи: легку штурмову авіацію та ударні вертольоти. Для таких цілей підійде турбогвинтовий штурмовик Super Tucano від бразильської компанії Embraer, ударні вертольоти Bell AH-1 Super Cobra і Viper, пояснює оглядач.

Питання поставок такої техніки потрібно ставити західним партнерам. Командувач сухопутними військами ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський уже зробив спробу: 12 січня цього року в інтерв'ю Reuters він закликав США надіслати американські штурмовики А-10 Thunderbolt, а для підтримки піхоти вертольоти різних серій. Також генерал озвучував потреби у вертольотах AH-64 Apache, AH-1 Super Cobra і UH-60 Black Hawk.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...

Народні прикмети на 9 травня. Побалуйте дітлахів - день Миколая Весняного спонукає до цього не менш Зимового

четвер, 9 травень 2024, 7:05

Православна церква України 9 травня за новим стилем відзначає перенесення мощей Миколая Чудотворця. У народі це свято відоме як Миколай Весняний або Миколай Літній. За старим стилем у свято сьогодні вшановують праведну Глафіру Амасійську. На Миколая Чу...