Нам стільки не дадуть? Авіаексперт розповів, скільки потрібно Україні систем ППО Patriot, щоб захиститися (відео)

Авіаційний експерт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації ім. Антонова Валерій Романенко розповів, що для захисту від атак РФ Україні потрібно стільки систем ППО Patriot, скільки наша країна мала комплексів С-300 на початку повномасштабної війни. Про це Романенко сказав, спілкуючись із журналістом Олексієм Мустафіним у рубриці "MUST know" на OBOZREVATEL TV, передають Патріоти України.

Нагадаємо, за офіційними даними, ЗСУ мали на озброєнні 250 ЗРК С-300 усіх типів, що були сформовані у 31 дивізіон. "Хто нам їх дасть? Нам дають одну батарею – шість пускових установок. І що вона захистить? Добре, якщо одне обласне місто", – зазначив експерт.

Він погодився з позицією американської сторони щодо того, що в Україні треба створювати систему протиповітряної оборони. Йдеться про роботу за таким принципом: радіолокатори в автоматичному режимі виявляють цілі та дають цілевказування на ЗРК. Тобто вони вмикаються не по власних радарах, а йде автоматичне цілерозподілення.

"Все це мається робитися в режимі, близькому до режиму реального часу. Не очікувати, як зараз, що ми збиваємо "Шахеди" під Києвом, хоча запускали їх десь із Краснодарського краю", – пояснив Романенко.

Експерт додав, що створити таку систему, про яку кажуть американці, поки немає можливості, адже західні системи не сумісні з українською автоматизованою системою управління військами та погано в неї інтегруються. "Цей режим реального часу поки не можемо реалізувати. Як тільки ми отримаємо достатню кількість західних систем, ми зможемо тоді розробити перехідні модулі", – зазначив він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...