"Нам вдалося. Маємо успіх": Полковник Жданов прокоментував прорив лінії оборони росіян під Херсоном

Чи матимуть ЗСУ успіх – пересічні українці дізнаються пізніше, наголошує військовий експерт. Фото: "Укрінформ"

Те, що Збройні сили України прорвали першу лінію оборони російських загарбників під Херсоном, могло стати наслідком розвідки боєм позицій росіян. Чи матимуть дії армії успіх, українці зможуть дізнатися найближчим часом. Шанси на це є. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"На півдні наші спробували перевірити стійкість оборони противника. Це те, що ми читаємо у зведеннях Генерального штабу. Що росіяни вели розвідку боєм наших позицій. Ми також провели або розвідку боєм, або штурм позицій. І нам вдалося. Маємо успіх. В результаті чого він стався – наступ Збройних сил на оперативному напрямі чи контрнаступальні дії на одній з ділянок фронту, матиме оперативний розвиток ця подія чи ні – побачимо з часом. Зараз сказати про це важко", – говорить Жданов.

В України недостатньо зброї, і ми не встигли її накопичити, щоб здійснювати такі операції. Але в цьому випадку інша ситуація, пояснює експерт.

"Ми можемо мати успіх завдяки нашому вогневому впливу на противника. Ми взяли в мішок це угруповання військ. Обрізаємо шляхи постачань, поступово знекровлюємо угруповання російських військ на правому березі. Завдяки цьому маємо можливість знижувати боєздатність противника. І змушуємо їх відступати. У росіян, наприклад, закінчилося пальне, і вони могли стріляти тільки зі стрілецької зброї. В такому випадку нема потреби накопичувати озброєння і формувати нові резерви", – додає Жданов.

Чи матимуть ЗСУ успіх – пересічні українці дізнаються пізніше, наголошує експерт.

"Тому, що Генштаб дозовано дає інформацію. Якщо розвиток буде, то ми про це дізнаємося. Це ж буде помітно – буде питання звільнених населених пунктів, розширення плацдарму просування наших військ. Найближчим часом, за кілька днів, ми зрозуміємо, якого масштабу операцію проводить Генштаб", – каже Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...