Напередодні "великої дружби" Китай та США намагаються по максимуму накрутити одне одному хвоста, - журналіст

"Усіх розвеселило повідомлення американської розвідки про те, що китайські ракети заповнені водою замість палива і лише імітують боєготовність. Новина стала доброю нагодою розповісти, що насправді відбуваються між двома наддержавами: напередодні "великої дружби" вони намагаються по максимуму накрутити одне одному хвоста", - пише журналіст Орест Сохар у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Китай і далі виступає брокером війни, намагаючись розпорошити вплив США десятком проксі-воєн, особлива увага – підігруванню масштабної війни на Близькому Сході.

Північна Корея вкотре обстріляла узбережжя Південної Кореї. Кім Чен Ин постійно говорить про підготовку до "другого раунду" війни з Сеулом і нарощує потужність ракет. Південна Корея, відповідно, переконана: війна з комуністами - питання лише часу. Західна розвідка вважає, що червоним ще потрібно років 5, аби "причесати" свої збройні сили.

Прем'єр Іраку Мухаммед Шія ас-Судані заявив про виведенняіноземного військового контингенту із країни: антиамериканські настрої в Іраку нібито посилилися на тлі операції в Газі. Насправді країна дедалі більше отруюється впливом Ірану.

Ізраїль опосередковано підігрує Китаю, плануючи удари по території Лівану, проіранських групах в Іраку та Сирії, по хуситах у Ємені. Плюс, Ізраїлю кортить атакувати військові обʼєкти в самому Ірані, що активує солідарність усього близькосхідного регіону.

Вашингтон терміново відправив держсекретаря США Ентоні Блінкена до Близького Сходу з місією "інтенсивної дипломатії" – не допустити отого розпорошення американського впливу.

Турне держсекретар розпочав з Туреччини. Вашингтону дуже важливо, аби в Альянсі не зʼявився ще один Орбан, тому — зважаючи на давню неприязнь Анкари і Єрусалиму — роботи у Блінкена чимало.

Наступними у маршруті є Ізраїль, Йорданія, Катар, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія та Єгипет. Премʼєр Ізраїля Нетаньягу відкидає будь-які територіальні компроміси по Газі, адже будь-які поступки коштуватимуть йому посади. У планах Нетаньягу війна з сусідами (привіт, Пекін), тоді як у Блінкена протилежна задача — відновлення безпеки в регіоні політичними важелями.Візит триватиме до 11 січня, очікуємо вісток.

Будьмо відвертими: на нинішньому етапі Пекіну вдалося нав’язати США свій порядок денний, але КНР отримає більше проблем від своїх витівок, ніж вигоди.

Китай фліртує з хуситами-шиїтами, які в Червоному морі перетворилися на піратів XXI ст, тероризуючи нафтові танкери. Тоді як Саудівська Аравія (одна з впливових держав ОПЕК) і Туреччина є сунітськими, зрештою, як і багато інших впливових країн Близького Сходу. Підтримка Пекіном терористів-шиїтів — це виклик цивілізованому сунітському лоббі.

Як і у випадку з Індо-Тихоокеанським регіоном, пентагон відправив на Близький Схід авіаносці, есмінці, винищувачі, крилаті ракети, що значно зіпсує агресивний настрій сателітів Пекіну в регіоні.

Є всі підставки вважати, що Пекін намагається максимально "розігріти" свою переговорну позицію напередодні військових перемовин з Вашингтоном. Орієнтовно, вони можуть відбутися у лютому.

У відповідь пентагон відправляє світ флот і єхидно зливає дані розвідок у пресу, натякаючи, що Сі часто дізнається правду про боєготовність власного війська із американських газет: вони полюбляють розповідати про посадки корумпованих генералів, на місце яких приходять "професіонали" з ЦК компартії Китаю. Свіжа публікація в Bloomberg про імітацію готовності ракетних військ до війни — з цього ж розряду.

Американцям добре відомо, що КНР може бути готовою до ІІІ-ї світової у перспективі 5 – 10 років, саме тоді Піднебесна планує перетворитися на ядерного лідера світу, збільшивши ядерні арсенали утричі. До того часу у Вашингтона є добрий шанс домовитися".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Те, що раніше на Банковій та з трибуни ВРУ називали «російським ІПСО» сьогодні є вже «загрозою для нашої енергетичної системи» - Lana Zerkal

п’ятниця, 27 вересень 2024, 19:45

Не можу пройти повз «несподіваний» розвиток сюжету у політичному сезоні, який щойно почався. Ось, що ви могли не помітити: . Те, що раніше на Банковій та з трибуни ВРУ називали «російським ІПСО» сьогодні є вже «загрозою для нашої енергетичної системи»...

Як росія воюватиме з НАТО

п’ятниця, 27 вересень 2024, 19:07

У нас часто дивуються, чому «на Заході не розуміють, що Україна їх закриває собою від росії». Справа в тому, що на Заході так не вважають. Країни НАТО звикли покладатися на військову та економічну міць США, силу Альянсу, і не бачать для росії (навіть п...