"Напряму від китайських туристів Україна не виграє нічого. А опосередковано ще й втратить", - політтехнолог Голобуцький

Якщо президент розраховував на якісь додаткові надходження до бюджету від китайських туристів, то мав спочатку поцікавитись реаліями.

"Зеленський раптом підписав безвіз для китайців: він тимчасово дезорієнтований загрозами терактів - чи це наслідок дзвінка Путіну? Кремль настільки залякав Зеленського, що той забув про загрози пандемії і зосередився на страшніших загрозах?", - написав політтехнолог Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:

"З метою розвитку дружніх відносин між Україною та Китайською Народною Республікою, активізації двостороннього співробітництва у сфері туризму постановляю:

Запровадити на період з 1 СЕРПНЯ 2020 року до 31 СІЧНЯ 2021 року БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ В'ЇЗДУ в Україну ТА ТРАНЗИТНОГО ПРОЇЗДУ через територію України ДЛЯ ГРОМАДЯН КИТАЙСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ, які в’їжджають в Україну з туристичною метою, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 30 днів протягом 180 днів.
Кабінету міністрів України вжити заходів, що випливають із цього указу.
Цей указ набирає чинності з дня його опублікування".
==
Нагадаю, весь світ очікує осінньої хвилі пандемії. У В'єтнамі почав поширення більш агресивний штам коронавірусу (кожен другий захворілий майже негайно потребує апарату ШВЛ). Попередній прогноз збереження профілактичного карантинного режиму у випадку, якщо ситуація не погіршиться - 1,5-2 роки.

І тут Зеленський дозволяє в'їзд та транзит для громадян КНР - де, нагадаю, і спалахнув коронавірус. І з високою ймовірністю Китай також стане джерелом для появи нових мутацій вірусу.

Зеленський продумав очікувану реакцію наших європейських партнерів? Адже саме до Європи Україна відкрила транзитні ворота потенційним носіям старої і нових модифікацій вірусу з Китаю. Що завадить ЄС опустити протиепідемічний шлагбаум на її східних кордонах - тобто, відрізати Україну як джерело і основний шлях проникнення небезпеки?

Зеленський взагалі з кимось радився з цього приводу? Давав запит на аналітичні записки по відомствах (економічному, медичному, дипломатичному, безпековому)? Бо "розвиток дружніх відносин" в умовах світової економічної кризи, пандемії і загрози нової хвилі пандемії - це ні про що з точки зору і безпеки, і стратегічних інтересів держави.

І якщо він розраховував на якісь додаткові надходження до бюджету від китайських туристів, то мав спочатку поцікавитись реаліями. Хоча би в тій же Росії, куди китайці їздять давно і масово. Так от, китайський турист - це практично статистичний нуль для економіки держави, куди чи через яку він їде. Вони майже не витрачаються, будь-які економічні транзакції (їжа, житло, поїздки) намагаються реалізовувати суто всередині китайської ж громади, наскільки би малою вона не була. Про сувеніри говорити смішно - оскільки значна частина "традиційних українських сувенірів" виробляється вже давно в Китаї.

Тобто, напряму від китайських туристів Україна не виграє нічого. А опосередковано ще й втратить - нормальні взаємини з Європою, котра давно в курсі економічної специфічності китайських туристів і точно не забуває про епідемічні небезпеки з Китаю".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...