Наразі є всі передумови, щоб ЗСУ витіснили ворога з панівних висот навколо Бахмута, - Згурець

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що противник перекидає резерви на північ та південь від Бахмута, тому ще певний час там буде достатньо гаряче. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Історія підготовки росіянами бульбашки "перемоги" та роздача ще Пригожиним медальок з назвою "М'ясорубка Бахмута" залишила вірною тільки "м'ясорубку Бахмута", яка зараз переноситься на російські підрозділи, що перебувають у самому місті та намагаються тримати околиці, власне висоти з півночі та півдня. Противник дійсно перекидає резерви на ці позиції. На півночі ворог спромігся мати певні успіхи у Берхівці, відбивши наші наступи, і зараз перекидає туди свої резерви, аби утримати там панівні висоти. Якщо ми вибиваємо росіян з тих позицій, то відкривається для нас рух на інші напрямки навколо Бахмута", - сказав військовий експерт.

Сергій Згурець зауважив, що ситуація на півдні від міста для ворога складається критично. "Біля Андріївки, яка стоїть між Кліщіївкою та Курдюмівкою, працює українська артилерія. Якщо ми виб'ємо противника з Андріївки, то створюються умови для охоплення знизу Кліщіївки, яка так само є панівною позицією ворога.

З півдня, за рахунок ударів по Андріївці, складаються передумови щодо витіснення окупантів з Кліщіївки, тоді ситуація на півдні від Бахмута стає суттєво кращою на нашу користь. По лінії Кліщіївка – Андріївка – Курдюмівка є дорога, що забезпечує вороже угрупування, а за наших відповідних дій вона стає недієздатною. Тому ворог намагається максимально кинути резерви на ці ділянки. Думаю, що певний час там буде ще достатньо гаряче.

Однак загальна картина полягає у тому, що є всі передумови для витіснення ворога з панівних висот. А потім російські війська у середині Бахмута опиняться у тій пастці, про яку говорив генерал Сирський. Але до цього треба буде ще докласти певних зусиль. Повторюсь, є позитивні передумови саме для такого розвитку сценарію", - підсумував Згурець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...