Нардеп Андрій Одарченко міг виїхати за кордон - прокурор САП

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від Слуги народу Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомив Центр протидії корупції, передають Патріоти України.

Зазначається, що Одарченка не було й у Верховній Раді. Раніше повідомлялося, що нардеп вийшов під заставу в 15 мільйонів гривень і здав закордонні паспорти.

Прокурор САП припустила, що Одарченко покинув територію України через Закарпатську область — саме туди він виїхав у перші дні повномасштабного вторгнення Росії. «Там він налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою, якого нещодавно призначили заступником Єрмака», — йдеться у повідомленні ЦПК.

Зазначається, що прокурор внесла клопотання про стягнення застави та оголошення депутата в міжнародний розшук, водночас сторона захисту назвала ці клопотання передчасними і припустила, що причини неявки нардепа можуть бути поважними, однак наразі вони невідомі.

Суддя ВАКС заявив, що у четвер, 19 вересня, о 8:00 будуть розглядати клопотання про стягнення застави і міжнародний розшук. Крім того, суддя ВАКС Віктор Ногачевський ініціював привід Одарченка.

За версією слідства, Одарченко попросив тодішнього керівника Держагентства відновлення Найєма посприяти у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету. За це нардеп нібито пообіцяв надати хабар в еквіваленті 50 тисяч доларів. 18 вересня його мали допитати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардеп Андрій Одарченко міг виїхати за кордон - прокурор САП

середа, 18 вересень 2024, 15:18

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від Слуги народу Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомив Центр протидії корупції, передають Патріоти України. Зазначається, що Одарченка не було й у Верховн...

Яка країна - такі й ділки: Бізнесмени влаштували стрілянину поблизу Кремля (відео)

середа, 18 вересень 2024, 15:08

У центрі Москви біля офісу маркетплейсу Wildberries в бізнес-центрі «Романов двор», який розташовується поруч із Кремлем, сталася стрілянина, пов′язана з бізнес-суперечкою його співвласників. Унаслідок інциденту, попередньо, одна людина загинула, ще дв...