Нардеп теж має певну "репутацію": ЗМІ назвали політика, який є бізнес-партнером скандальної глави хмельницького МСЕК

Приватне підприємство «Аграрна компанія 2004» нардепа-мажоритарника Сергія Лабазюка майже десять років орендує землі сільськогосподарського призначення сім’ї посадовців з Хмельниччини, яка стала відомою на всю Україну завдяки великій кількості готівки у доларах, що зберігалися у тумбочці. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані земельного реєстру, передають Патріоти України.

Ідеться про голову Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу, яку ДБР підозрює у корупційному злочині. В електронній декларацій за 2023 рік посадовиця, зокрема, вказала володіння 16 гектарів земель для ведення особистого селянського господарства на територіях Кам’янець-Подільського та Хмельницького районів. Вісім ділянок «нарізано» рівномірно, по два гектари кожна. Скоріше за все, це паї, які у 2016 році потрапили до власності Тетяни Крупи. З того часу їх обробляє «Аграрна компанія 2004» Лабазюка.

Вісім ділянок Тетяни Крупи «нарізано» рівномірно, по два гектари кожна. Також своїх 2 га землі чоловік голови МСЕК Володимир Крупа передав в оренду фірмі нардепа.

Названо політика, який є бізнес-партнером скандальної глави хмельницького МСЕК фото 2

Названо політика, який є бізнес-партнером скандальної глави хмельницького МСЕК фото 3

Приватне підприємство «Аграрна компанія 2004» нардепа-мажоритарника Сергія Лабазюка майже десять років орендує землі сільськогосподарського призначення сім'ї Крупи

Варто додати, що за 2023 рік сімейство Крупи задекларувало 161,3 тис. грн доходу від надання майна в оренду ПП «Аграрна компанія 2004».

Нагадаємо, що 21 листопада 2023 року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату Сергію Лабазюку, якого викрито на наданні хабаря. За відомостями слідства, у серпні 2023 року парламентар звернувся до тодішнього віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова з проханням надати його компанії АТ «Ю Ар Ді» підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. Натомість підконтрольний нардепу директор «Ю Ар Ді» Денис Назімов, який був залучений до переговорів, пообіцяв на той час голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України Сергій Лабазюк через свого водія надав Мустафі Найєму $150 тис. хабаря (обіцяний відсоток від вартості підрядних робіт). Гроші лежали у китайській шкатулці, їх привіз водій Лабазюка на паркінг одного зі столичних супермаркетів і передав Найєму.

28 листопада антикорупційний суд на два місяці арештував підозрюваного нардепа Сергія Лабазюка. При цьому Феміда визначила можливість для внесення застави у розмірі 40,2 млн грн. Того ж дня всю заставу було внесено на спецрахунок суд і обранець вийшов на волю. У травні 2024 року справу Лабазюка було скеровано до Вищого антикорупційного суду.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нова міністерка юстиції - злочинниця? Президент-кримінальник уже був, - журналістка

неділя, 6 жовтень 2024, 16:30

"Я вам "прекрасного" принесла. Про кримінальну справу Ольги Стефанішиної. Яку, окрім віцепремʼєрства, нагородили ще і посадою міністерки юстиції. Ту, яка працювала з Оленою Лукаш (памʼятаєте таку?) і вони обидві підозрюються у розкраданні бюджетних кош...

У ГУР Міноборони показали, як знищили дорогий російський ЗРК "Оса" дроном за кілька сотень доларів (відео)

неділя, 6 жовтень 2024, 16:15

Бійці спецпідрозділу «Крила» Головного управління розвідки Міністерства оборони України виявили та успішно ліквідували російський зенітно-ракетний комплекс «Оса». Про це військові повідомили на своєму каналі в Telegram та опублікували відео, передають ...