Нардеп від "Слуги народу" поїхав у коротке відрядження в Ізраїль, а опинився у США, - журналістське розслідування

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Куницький влітку 2023 року поїхав у п’ятиденне відрядження в Ізраїль і повернувся майже за три тижні, побувавши у Флориді, – про це йдеться в розслідуванні проєкту «Схеми», передають Патріоти України.

В апараті Верховної Ради повідомили журналістам, що Куницькому погодили відрядження в Ізраїль з 3 до 7 липня «у межах діяльності депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Ізраїлем», де нардеп є співголовою.

За інформацією «Схем», Куницький повернувся в Україну 22 липня, а 15 липня його бачили в аеропорту штату Флорида. На той час чиновникам вже було заборонено залишати країну під час воєнного стану без підстав.

У звіті нардепа сказано, що він їздив в Ізраїль «розвивати і зміцнювати дружні відносини» між країнами. Куницький згадав зустрічі з депутатами Кнесету, представниками єврейської громади, релігійних громад та українцями, які «тимчасово перебувають в Ізраїлі», не назвавши прізвищ.

Журналісти повідомили, що у США живе сім'я Куницького, у Флориді мешкає його офіційний помічник і власник харківського холдингу, що виробляє зарядні станції Autoenterprise, Дмитро Ніконов. Нардеп не відповів на прохання журналістів про коментар.

Як пишуть «Схеми», Куницький пропустив два засідання Верховної Ради 13 і 14 липня. Загалом за перші сім місяців 2023 року він пробув за кордоном 54 дні, у 2022 році – 132 дні, ідеться в розслідуванні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...