Нардепка, яка хотіла примирення з РФ і захищала георгіївську стрічку, тепер дискредитує ЗСУ, - Тарас Загородній

У розпал наступу армії РФ на Харківщині народні депутатки з тимчасової слідчої комісії (ТСК) Ганна Скороход і Юлія Яцик використовують скандал у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного у Львові для дискредитації військового командування. Про це у Facebook написав Тарас Загородній, політтехнолог, керуючий партнер "Національної антикризової групи", передають Патріоти України.

На початку травня до ТСК надійшла колективна скарга від курсантів Національній академії сухопутних військ. Вони заявили, що звільнення у закладі надають вибірково, начебто офіцери цькують курсантів, а одного студента через скарги "відрахували та відправляють на фронт".

Загородній заявив, що можливі корупційні ризики або порушення з боку керівництва навчального закладу повинні розслідувати правоохоронні органи, але замість них це роблять депутатки з неоднозначною репутацією.

"Поліція, ДБР, НАБУ мають провести розслідування та встановити, чи були ці порушення. А коли цим займаються депутатки із сумнівною репутацією, які помічені у підтримці проросійських наративів, то це все це виглядає вкрай підозріло. І схоже на сплановану атаку на військове керівництво через цей навчальний заклад. Адже академія військова і підпорядковується ЗСУ", – додав експерт.

Він нагадав, що виключена з фракції "Слуга народу" Скороход підтримувала "примирение с Россией на Донбассе" і вважала безпідставною заборону в Україні георгіївської стрічки, яка, на її думку, є "символом перемоги". Юлія Яцик відома порушенням антикорупційного законодавства та скандальними жартами про українських генералів. "Виникає питання, чи мають право такі сумнівні народні депутати критикувати керівництво ЗСУ? Чи можете ви згадати, чим вони взагалі займаються у Верховній Раді?" – написав Загородній.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...