Нарешті точно не "тренер по мінету": Послом України в Угорщині може стати "професор з окопів", - ЗМІ

Наступним послом України в Угорщині може стати професор Ужгородського національного університету, доктор філософських наук Федір Шандор, який зараз воює у складі 101-ї Закарпатської бригади територіальної оборони. Про це повідомив співробітник угорського центру журналістських розслідувань Direkt36 Сабольч Пануй, передають Патріоти України.

За його словами, на посаду посла в Будапешті розглядається професор закарпатського університету, який добровільно став до лав війська після російського вторгнення.

Згодом цю інформацію також підтвердили у виданні HVG.hu з посиланням на відповідь самого Шандора.

Також угорське видання раніше поспілкувалося з народною депутаткою від фракції "Слуга Народу", головою постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Марією Мезенцевою. Та розповіла, що Україна шукає кандидата на посаду посла в Будапешті, який "має добрі мовні та культурні зв’язки з країною, має професійну підготовку та який здатний серйозно вести переговори".

Довідково. Федір Шандор — доктор філософських та кандидат соціологічних наук. Понад 20 років він працює в Ужгородському національному університеті. У 2020 році Шандора обрали депутатом Закарпатської обласної ради. Там він є головою фракції "Слуга народу".

24 лютого 2022-го професор став бійцем 68-го об ТрО 101-ї Закарпатської бригади територіальної оборони. Федір Шандор став відомим на увесь світ, після того, як ЗМІ опублікували фото, на якому він з окопу читав лекцію з "Туризмознавства" своїм студентам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"На підставі листа головкома Сирського": Росіяни поширюють фейк, нібито Україна планує мобілізувати політбіженців з РФ та Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:29

Росіяни почали поширювати мережею новий фейк про те, що Україна нібито планує мобілізувати політичних біженців з Росії та Білорусі. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi), передають Патріоти України. Пропага...

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...