"Народ чекав на визволителів": Президент "Мотор Січі" Богуслаєв скаржився росіянам на обстріли та мародерство, - "Схеми"

Президент АТ Мотор Січ В’ячеслав Богуслаєв, підозрюваний у пособництві агресору, у розмовах з росіянами у 2022 році скаржився на обстріли та мародерство окупантів, але продовжував співпрацю з ними і бажав, щоб російський диктатор Путін довів до кінця свої плани. Про це йдеться у розслідуванні Схем, опублікованому в середу, 8 березня, передають Патріоти України.

17 березня 2022 року Богуслаєв по телефону скаржився російському генерал-полковнику у відставці Анатолію Сітнову на удари окупантів по авіаційному підприємству в Запоріжжі. «Били вже вдруге по нас, бл***. Тож усе це балачки, що мирне населення не треба чіпати. Все це ху***. Зараз ремонтую будівлю, вікна, приміщення, бл***. „Дякую“ друзям передай там усім», — каже Богуслаєв на записах.

Також президент МС скаржився Петру Кононенку, який на той час був членом ради директорів Мотор Січі. Він просив розповісти про обстріл командувачу ППО сухопутних військ країни-агресора Олександру Леонову. Той невдовзі стверджував, що поговорив із Леоновим, і він сказав, що росіяни «завод оберігають як зіницю ока», «нехай В'ячеслав Олександрович не хвилюється».

В одній із розмов з Кононенком Богуслаєв заявив, що «якщо Путін кінчить, потім націоналісти нас кінчать». Той відповів, що глава кремлівського режиму «не кінчить, він закінчить», на що Богуслаєв сказав «дай боже».

За даними Схем, Богуслаєв у розмовах із росіянами обурювався, що російські військові вкрали сільгоспобладнання та зерно з його підприємства Айленд у Херсонській області.

«Ні сіяти, ні орати не можу. Ні, це ху*** повна. Потрібно про це не боятися казати. Не по телевізору. Це ганьба, бл***, щоб я ще казав по телевізору. А шепнути, сказати, що припиніть, бл***, щоб по армії пройшли чутки, що так не можна чинити. Народ обурюється. Народ же чекав на визволителів, а прийшли, бл***, окупанти», — стверджував він.

У розслідуванні сказано, що, незважаючи на воєнні злочини російських окупантів, Богуслаєв продовжив співпрацю з росіянами. Так, у серпні 2022 року він обговорював із підлеглим, як через Китай поставити в Росію двигуни.

Також, судячи з записів, Богуслаєв хотів приховати факт, що на ударному російському гелікоптері Ка-52, який окупанти використовують в Україні, стоїть український двигун «9-ка», і обговорював це з директором з маркетингу й торгівлі Мотор Січі Павлом Касаєм: «Ми маємо маркування змінити, я казав вам про це. Щоб не було МС. Просто номер – і все».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...