Народні прикмети на 1 квітня. Що треба зробити у Маріїн день

1 квітня за новим стилем (14 квітня за старим) - день пам'яті Марії Єгипетської, грішниці, яка стала святою. У народному календарі - Маріїн день.

Марія жила в середині V століття, в Єгипті. Коли їй було 12, вона вирушила до Олександрії і стала там блудницею. Так і жила в гріху до 30 років, поки випадково з групою прочан не потрапила в Єрусалим, до храма Гробу Господнього. Але спершу Марія не змогла зайти до церкви - якась невідома сила не пускала її. Тоді дівчина стала молитися і плакати перед іконою Богородиці в притворі храму. Лише після цього зайшла всередину і там почула голос: "Якщо перейдеш за Йордан, то знайдеш блаженний спокій".

Марія так і зробила - перейшовши річку, наступні 47 років вона провела на самоті в пустелі, в молитві та покаянні. Лише одного разу її зустрів ієромонах Зосима, якого Марія попросила прийти через рік причастити її. Чернець так і зробив - він побачив, як жінка переходила з іншого берега Йордану по воді, немов йшла по суші. Через рік Зосима знайшов тіло Марії в пустелі й поховав її - могилу для неї вирив лев.

Свято 1 квітня за старим стилем - день пам'яті мучеників Хрисанфа і Дарії.

Прикмети на 1 квітня

  • сині хмари - до дощу і потепління;
  • грім гримить - буде тепле літо, а якщо одна блискавка - буде посушливе;
  • якщо на небі немає зірок - це до тепла.

Помічали, якщо стоїть сонячна погода - така ж триватиме ще кілька місяців.

Що можна робити 1 квітня

Марія Єгипетська вважається покровителькою жінок, особливо тих, хто грішить і хотів би покаятися. Святій моляться, коли намагаються перемогти той чи інший гріх, просять відвести від гріха і благословити на вірність і цнотливість.

За народним повір'ям у Маріїн день потрібно вимити вхідні двері й повісити на них підкову - ріжками догори, вірять, що так дім буде захищений від зла й нечисті.

Що не можна робити 1 квітня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, лихословити, пліткувати, заздрити, ображатися й ображати когось, відмовляти в допомозі та милостині.

Також у день пам'яті святої забороняється об'їдатися. Триває Великий піст 2024 року, тим, хто постить, у цей день належить сухоїдіння.

Народні прикмети забороняють сьогодні вбивати павуків біля вхідних дверей, а хліб краще ламати, а не різати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...