Народні прикмети на 1 травня. Слухайте зозулю і ластівку та будьте щасливими

Зозуля

Православна церква України 1 травня за новим стилем вшановує пам'ять пророка Єремія, митрополита Макарія Київського і благовірної Тамари, цариці Грузинської. За старим стилем сьогодні вшановують єпископа Кузьму Халкідонського.

Наші предки це свято присвячували посівам. Усією сім'єю від дітей до старих збиралися на городі й займалися посадкою овочів. У перший день травня висаджували картоплю, бобові, квіти, пересаджували розсаду у відкритий ґрунт. За прикметами, все посаджене цього дня прекрасно приживеться, тому власникам ділянок лінуватися не варто.

Щоб рослини швидше росли і дали багатий урожай, грядки поливали колодязною або святою водою. Також під час перекопування ґрунту в нього закопували шкаралупу великодніх крашанок.

Господині в свято 1 травня збирали сезонні трави і рослини, цілющі дикі квіти, деревні бруньки. У смородини та аґрусу зривали молоді листочки, які пізніше використовували в консервації.

День вважається невдалим для поїздок, оскільки здавна в цей період погода була непередбачуваною і з частими дощами. Люди боялися, що дорога покриється брудом, тому в дорогу не вирушали. Також на цей період відкладали риболовлю, оскільки риби починають відкладати ікру.

Почути 1 травня ластівку або кування зозулі - дуже щаслива прикмета. У такої людини всі справи будуть вдаватися.

Що не можна робити 1 травня

Не скаржтеся на своє життя та проблеми, інакше їх стане ще більше.

Заборонено ловити рибу, оскільки триває сезон нересту.

Якщо у домашньої худоби народилося ягня, теля або козеня, то не можна показувати новонародженого незнайомцям, щоб не наврочили.

Нічого не давайте в борг, інакше позичене вам не повернуть.

Лінуватися, байдикувати, відкладати на потім важливі справи - до невдач у житті.

Прикмети погоди 1 травня

  • Пішов дощ - до багатого врожаю зернових цього року.
  • Сонячна, тепла погода - до погожого серпня.
  • Вранці з'явилася роса, а до обіду випарувалася - до поліпшення погоди.
  • Якщо між дерев з'явилася павутина, то більше не буде морозів.
  • Горобина вже зацвіла - літо буде раннє.
  • На яких рослинах сидять бджоли, ті добре спотворять улітку.
  • Який перший день травня, таким весь місяць буде.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії затонули два теплоходи (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:04

У російській Якутії на річці Лена затонули два теплоходи. Судна не впорались із льодоходом. Про це повідомляє тelegram-канал 112, передають Патріоти України. «Судна «Софрон Данилов» і «Капітан Бурковський», перебували на зимовому відстої в районі селищ...

Президента Ірану ліквідував агент МОССАДа: Соловйов зганьбився в ефірі через "гелікоптер-убивцю" (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 21:42

Російський пропагандист Володимир Соловйов у прямому ефірі розповів, що вбивство президента Ірану Ебрагіма Раїсі скоїв такий собі Елі Коптер. Насправді - це просто розбите на дві частини слово "гелікоптер" англійською мовою, передають Патріоти України....