Народні прикмети на 11 лютого. Чого не варто робити жінкам

Християни східного обряду 11 лютого вшановує пам'ять єпископа Власія Севастійського і праведну Феодору, царицю Грецьку.

Народне свято лютого відоме під назвою Власів день. У давні часи вважалося, що в цей період настають сильні морози, але триватимуть вони недовго. Самого святого Власія шанували як покровителя домашніх тварин і молилися Йому про хороше здоров'я худоби.

За старим стилем свято 11 лютого присвячене богослову Ігнатію Богоносцю і затворнику Лаврентію Києво-Печерському, якому моляться про лікування очних хвороб. Лаврентів день українці присвячували догляду за коровами, конями та іншою домашньою худобою. Їм давали найкращий корми, а в поїлку наливали святу воду.

В цілому сьогоднішнє свято вважається несприятливим днем. Люди намагалися не виходити з дому, побоюючись нечисті, пристріту і підступів відьом. Боялися також зіткнутися з лихоманками - злими духами, які можуть заразити людину хворобою.

Сьогоднішній день добре підходить для роботи з рослинами на підвіконні і підготовки насіння до посіву.

Що не можна робити 11 лютого

Людина, що захворіла 11 лютого, буде довго і важко одужувати, тому не можна одягатися не по погоді, спілкуватися з хворими людьми, знаходиться в людних місцях.

Категорично заборонено бити і обзивати тварин, кричати на них, лаяти за провини. Не можна виганяти на вулицю кішок і собак. Заборонено також різати тварин на м'ясо.

Новонароджене теля не можна показувати не членам сім'ї, інакше воно проживе недовго.

Не можна нічого піднімати з землі.

Жінкам не варто займатися важкою фізичною працею, щоб не було проблем з жіночим здоров'ям.

Прикмети погоди 11 лютого

  • Якщо настала відлига, то сильних морозів більше не буде.
  • Дрова погано горять - до потепління.
  • Місяць вночі червонуватого кольору - до сильного і холодного вітру.
  • Вітряна погода віщує дощовий рік.
  • Якщо випало багато снігу, то він швидко розтане.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...