Народні прикмети на 11 січня. У Федосєєв день особливо бережіть себе та дітей

11 січня свято Україна / фото pixabay.com

Православна церква України 11 січня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодосія Великого і святого Феодосія Антіохійського. За старим стилем 11 січня церква вшановує пам'ять 14 тисяч невинних немовлят, убитих у Віфлеємі царем Іродом. Ці загиблі діти шануються в християнстві як перші мученики.

У цей день в давні часи зазвичай стояли найсильніші за всю зиму морози. Через хуртовини наші предки в цей день не виходили на вулицю, а робили роботу в домі. Відлизі 11 січня теж не раділи, оскільки вона означала пізню і непогожу весну.

11 січня в народі вважалося небезпечним днем не тільки через непередбачувану погоду, але також через високий ризик захворіти. Щоб не підхопити пневмонію або лихоманку, в цей день для оздоровлення парилися в лазні.

11 січня вважається небезпечним для дітей. Їх в цю дату особливо берегли і не залишали без нагляду. Дитину всіляко балували, дарували іграшки та частування.

11 січня вважається вдалим днем для ворожіння - результат вийде досить точним. Також день вдалий для покупки нового взуття.

Що не можна робити 11 січня

У цей день бити дітей і кричати на них, залишати без нагляду, ігнорувати їх.

Не можна позичати гроші, брати кредити і купувати товари в розстрочку, інакше проведете 2024 рік в боргах.

Не варто 11 січня виходити на вулицю в легкому одязі. Мерзнути в цей день дуже небезпечно для здоров'я.

Не можна сперечатися з рідними, згадувати старі образи, ображати близьких, інакше в будинку не буде спокою.

Прикмети погоди 11 січня

  • Вівці і корови неспокійно поводяться - до негоди.
  • Ранковий снігопад віщує затяжні морози.
  • Якщо протягом дня часто змінюється напрямок вітру, то січень буде мінливим.
  • Вікна вкрилися сніговими візерунками - до снігопаду.
  • Відлига 11 січня обіцяє пізню і холодну весну.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...