Народні прикмети на 12 червня. Щедрість буде винагороджена

12 червня за новим календарним стилем (25 червня - за старим) - день пам'яті преподобного Петра Афонського. Цього дня за старим календарним стилем - день пам'яті преподобного Ісаакія сповідника, ігумена обителі Далматської.

Петро Афонський жив у VII-VIII століттях, у Греції. Він був воєводою в Константинопольському війську. Одного разу, 667 року, коли йшла війна із сирійцями, Петра взяли в полон. У в'язниці, куди кинули воєводу, він провів дуже багато часу, і весь цей час Петро розмірковував, чому його покарав Господь. Тоді ж він і згадав, що раніше хотів піти в монастир. Тоді Петро став молитися Миколі Чудотворцю і постити. Воєводі почали уві сні являтися святі, й одного ранку воїн прокинувся без ланцюгів і зміг втекти з в'язниці.

Петро вирушив до Риму - там він постригся в ченці, а потім пішов жити на гору Афон. 53 роки провів святий на самоті й молитві, там же, на Афоні, і помер. Його святі мощі зберігалися в монастирі святого Климента.

Прикмети на 12 червня

  • роса ввечері випала - все літо буде спекотним;
  • світанок ясний - до гарного сінокосу;
  • дощ пішов - негода не дасть прибрати сіно.

У народному календарі 12 червня - свято Петро Капустник. З цього дня вже закінчували посадку овочів і зернових, але капусту садити ще дозволялося. Вважалося, що після 12 червня всі зусилля підуть нанівець.

Що не можна робити 12 червня

12 червня, як і в інший день, церква не вітає лайку, плітки, наклеп, жадібності, заздрощів, зневіри, зневіри.

Народні прикмети не радять цього дня одягати одяг чорного кольору, щоб не відлякати щастя, а також позичати сіль - віддаси достаток. Вважається, що давати цього дня будь-що з дому - погана прикмета. Але якщо самі вирішили щось дати або подарувати людині, то це, навпаки, добре.

Що можна робити 12 червня

Преподобному Петру моляться про заступництво і зцілення від хвороб.

За народними прикметами 12 червня добре йти на риболовлю - буде хороший улов, а потім приготувати рибний суп. Юшку, до речі, потрібно готувати в будь-якому разі, навіть якщо "улов" буде з магазину: біла риба в страві - до білої смуги в житті, червона - до кохання, а якщо з останньою ложкою загадати бажання, то воно збудеться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...