Народні прикмети на 12 лютого: У цей день варто на щастя з'їсти рибу

Православна церква України 12 лютого за новим стилем вшановує архієпископа Мелетія Антіохійського, єпископа Мелетія Харківського і митрополита всієї Київської Русі чудотворця Олексія.

Свято 12 лютого відомий як Рибний день. На вечерю було прийнято подавати страви з риби, які потрібно з'їсти всім членам сім'ї - для щастя. У деяких українських родинах ліпили і варили вареники з рибою - "короп'яники". Це вдалий день для риболовлі.

В цілому це народне свято присвячували повсякденним речам. Власники городів лагодили інвентар і готували вози до посівної сезону. Чоловіки займалися ремонтом у сараї та хліві, їздили за дровами, утеплювали дах, а жінки готували, квасили капусту, вишивали. У свято сьогодні виносили зерно і насіння на вулицю, щоб загартувати морозом.

За старим стилем свято 12 лютого присвячене трьом святителям - Василю Великому, Іоанну Златоусту і Григорію Богослову. У Собор Трьох Святителів люди замислювалися, чи правильно вони виховують дітей. Свято намагалися проводити разом з дітьми, балували їх і разом ходили на розваги.

Що не можна робити 12 лютого

Невдалий день для ділових поїздок, робочих зустрічей, підписання паперів і контрактів.

Не можна викидати залишки хліба - краще віддайте їх тваринам і птахам.

Не виходьте на вулицю без шапки і рукавичок, не нехтуйте теплим одягом і в цілому одягайтеся по погоді - значно зростає ризик розвитку хвороб.

Не намагайтеся нікого обдурити 12 лютого - обман обов'язково розкриється і зіпсує вашу репутацію.

Не можна сваритися з близькими, кричати на них, згадувати старі образи - інакше до кінця року відносини зіпсуються.

Прикмети погоди 12 лютого

  • Ранковий туман віщує віщують дощове літо.
  • Чим холодніше друга половина лютого, тим теплішим буде березень.
  • Чим вище на верхівках дерев сидять птахи, тим раніше настане весна.
  • Піднявся сильний вітер - до мокрого року.
  • Місяць вночі червонуватий - до вітряної погоди.
  • Багато зірок на нічному небі - до хорошого врожаю в цьому році.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...