Народні прикмети на 14 квітня. П'ять заборон, котрі не давали спокою нашим пращурам цього дня

Православна церква України 14 квітня за новим стилем вшановує папу римського Мартіна Сповідника та мучеників Антонія та Іоанна. За старим стилем у сьогодні згадують преподобну Марію Єгипетську. Свята Марія вважається покровителькою грішників. Їй моляться про прощення гріхів і настанову на праведний шлях.

У народі період з дня Марії до кінця весни вважався важким та голодним. Запас торішніх овочів та борошна вже добігав кінця, а новий урожай дозріє не раніше початку літа. З цього народного свята починали дуже економно витрачати запаси.

Дівчата 4 квітня намагалися розіграти коханого хлопця чи пожартувати над ним. За прикметою, якщо вдасться провести коханого, то і він ніколи не обдурить обраницю.

14 квітня проводили за роботою на полі та в саду. Селяни щосили садили розсаду, квіти та плодові дерева. Чоловіки орали землю та займалися поточним ремонтом, а жінки діставали з скриньок легкі літні речі. У саду розвішували годівниці для птахів, щоб пернаті оселилися біля дерев та полювали на шкідників.

14 квітня - невдалий день для придбань, нові товари прослужать недовго. Також день невдалий для рукоділля, але добре підходить для риболовлі.

Що не можна робити 14 квітня

Не можна їсти яйця, м'ясо, рибу і молочні продукти сьогодні, оскільки ще триває Великий піст 2024.

У цей день не можна вбивати павуків. Це вважається великим гріхом.

14 квітня не можна сваритися, сперечатися і розмовляти на підвищених тонах з близькими людьми, інакше відносини зіпсуються надовго.

Поганою прикметою вважається переїдати 14 квітня і викидати їжу. Залишки їжі краще віддати домашній худобі.

Невдалий день для будь-яких покупок, крім взуття. Куплені в цей день речі прослужать недовго.

Прикмети погоди 14 квітня

  • Якщо птахи літають по колу, то рік буде врожайним.
  • Річки і озера розлилися - до високої траві і хорошому врожаю овочів, а також до гарної риболовлі.
  • Якщо гримить грім, але дощу немає, то літо буде посушливим.
  • Вночі не видно зірок - до потепління.
  • Сині хмари в цей день віщують дощову погоду.
  • Домашня худоба сильно реве - до погіршення погоди.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Харківщині Росія в мініатюрі повторила наступ 24 лютого, вона знає наше слабке місце, - Євген Дикий

четвер, 16 травень 2024, 20:52

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV поділився своїм баченням російського наступу на Харківщині, який не є розвідкою боєм, та які висновки нам варто зробити, аби не повторювати помилок, ...

"Давно так не волав. Людина-еталон": Журналіст повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько

четвер, 16 травень 2024, 19:42

Український журналіст Віктор Трегубов повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько. Актор, ведучий і колишній чоловік Сніжани Єгорової наразі нібито перебуває в Іспанії, передають Патріоти України. "Сьогодні я дізнався, що від...