Народні прикмети на 14 лютого. Що потрібно зробити жінкам у день всіх закоханих

Християни східного обряду 14 лютого за новим стилем вшановує пам'ять благовірного Михайла Чернігівського і рівноапостольного Кирила, який разом з братом Мефодієм переклав Євангеліє старослов'янською мовою. За старим стилем сьогодні шанували мученика Трифона, який вважається захисником від шкідників і гризунів.

У католицьких країнах сьогодні відзначають День святого Валентина 2024. Це свято протягом останніх десятиліть набуло великої популярності і в Україні. Відзначають його в передусім закохані парочки - роблять один одному подарунки, влаштовують побачення, згадують минулі дні.

В українців весь лютий в давні часи був присвячений вінчанням і весіллям. Молоді люди намагалися одружитися до весни, поки не почалися городні клопоти і пости. Свято 14 лютого - вдалий день для весілля.

Наші предки в це народне свято займалися роботою на городі - затримували сніг, пололи грядки з озимими культурами, висаджували зелень на підвіконні. У цей день рекомендується купити і проростити насіння для майбутніх посівів. Тоді багатий урожай гарантуваний.

За старих часів в цей день вітали повитух. Молоді матері ходили в гості до акушерок і приносили гостинці, фрукти, пирогами, варениками, пивом. Повитухи користувалися великою повагою в Київській Русі. Самим же жінкам і особливо матерям для міцного здоров'я потрібно з'їсти частування від рідних.

Чоловіки 14 лютого варили домашнє пиво, займалися ремонтом і очищенням сільськогосподарських знарядь, рубали дрова. У льохах і коморах вживали заходів захисту гризунів, обкурюючи приміщення ароматними травами.

Що не можна робити 14 лютого

У свято сьогодні не можна ображати тварин, кричати на них, виганяти на вулицю котів і собак.

Не відмовляйтеся від подарунків і частувань в цей день.

Якщо запросили додому гостей, то обов'язково пригостіть їх або дайте їжу з собою.

Не варто пити алкоголь, особливо "за компанію" з кимось, інакше підвищується ризик розвитку алкоголізму.

Прикмети погоди 14 лютого

  • Синички весь день щебечуть - до поліпшення погоди.
  • Дощовий або сніговий день віщує мокру весну.
  • Про ранню весну свідчить танення снігу і розмерзання землі.
  • Білки спускаються на землю - до потепління.
  • Яка погода сьогодні - таким буде червень.
  • Якщо на дахах видно довгі бурульки, то влітку буде хороший урожай зерна.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивне в замаху на Фіцо. Замішані російські спецслужби - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 6:15

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо влаштував місцевий письменник Юрай Цинтула, який пов'язаний з проросійськими силами. А західні спецслужби незадовго до замаху попереджали, що Росія готує провокації по всій Європі. Що задумав Путін? Про...

Щодо наявності оборонних позицій у північній Харківщині - Бутусов

понеділок, 20 травень 2024, 5:58

Питання та відповіді щодо проведених робіт:. 1. Чи побудовані лінії оборони? . - Три лінії оборони будувались ВЦА навколо Харкова, значна кількість оборонних споруд створена, хоча лінії оборони не завершені в повному обсязі. . Місто Вовчанськ - оборо...