Народні прикмети на 17 лютого. Пийте багато холодної води

Православна церква України 17 лютого за новим стилем вшановує пам'ять великомученика Феодора Тирона та преподобного Феодора Києво-Печерського, а також сестри апостола Філіпа Маріамни.

Святий мученик Теодор Тирон був воїном римської армії, який постраждав за християнську віру в часи великого переслідування Діоклетіана на початку IV століття. Теодор народився в Амасеї, місті на чорноморському узбережжі Малої Азії, в сім’ї християн. Він служив у римській армії, але тримав свою віру в таємниці, поки не отримав знак від Бога, щоб принести себе в жертву.

Коли легіон де служив Теодор був відряджений до Амасії для зимівлі, воїну наказали принести жертву ідолам, але праведник відмовився і зізнався у своїй вірі в божественність Ісуса Христа. Вночі пішов до язичницького храму і зруйнував алтар богині Реї, матері богів, що викликало велике обурення в місті Еухаїті.

Теодора затримав один зі слуг храму і привів до правителя Пуплія. Теодор не чинив опору і спокійно відповідав на запитання від Пуплія. Юнак стверджував, що безглуздо вважати Богом бездуховний шматок дерева, який за мить був зведений в попіл, на що Пуплій загрожував йому найжорстокішими катуваннями. Теодор відповів: "Ваші погрози не лякають мене, бо сила Христа буде моєю радістю і втіхою в муках". Правитель кинув Теодора в темницю без їжі. Тієї ж ночі Христос з’явився мученику, щоб підбадьорити його і пообіцяти йому, що Його благодать є Його відважним слугою для їжі, радості і захисту.

Пуплій наказав спалити Теодора на вогнищі, але вогонь не зачепив його тіла. Тоді правитель міста наказав пробити Тирона груди списом, і юнак помер, висловлюючи подяку Богові за Його милість. Тіло Теодора було поховане в Еухаїті, а його мощі були перенесені до Константинополя 319 року.

Прикмети 17 лютого

  • Тепла погода — до спекотного літа, і навпаки.
  • Туман — травень буде прохолодним.
  • Йде сніг — до великого урожаю.

Що не можна робити 17 лютого

Цього дня наші предки намагалися не одягати надто ошатний одяг, навпаки, вважалося, що щастя принесуть старі речі. Але на сьогодні варто забути про чорний колір, який приносить біди. Не можна стригтися — за повір'ями, людина так залишається без матеріального добробуту.

Що прийнято робити 17 лютого

Вважалося, що потрібно цілий день пити якомога більше холодної води — це допоможе очистити організм від усіляких хвороб. Також святому Теодору моляться про те, щоб знайшлася загублена людина чи річ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Шойгу намагався зберегти посаду": Військовий експерт пояснив поспіх окупантів у наступі на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 21:01

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ, передають Патріоти України. "Росіяни почали наступ на Харківщині, не підгот...

Інцидент із гвинтокрилом Ебрагіма Раїсі: Американський фахівець розповів, що насправді означає "жорстка посадка"

неділя, 19 травень 2024, 20:03

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що вертоліт президента країни Ебрагіма Раїсі здійснив "жорстку посадку". Колишній пілот вертольота Еш Александер-Купер розповів Sky News, що таке формулювання охоплює цілу низку сценаріїв: від доволі м'якої або мимовільно...