Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську.

Наші предки присвячували це народне свято посівам овочів і зернових культур. Вірили, що все посаджене добре приживеться і обов'язково вродить. Також займалися пересадкою розсади у відкритий ґрунт. Вдалий час для посівів визначали за погодними ознаками - наприклад, цвітінням дерев або висиханням ґрунту.

До середини травня наші пращури тимчасово припиняли ходити в ліс і на поле. У цей період дикі тварини ставали агресивнішими через появу потомства, а змії виповзали зі своїх нір. Тому в свято 17 травня в дикі місця не ходили, а працювали вдома.

Народне свято 17 травня вважається вдалим для творчості, рукоділля та різного ремесла. Цього дня можна не тільки виготовити красиві вироби, а й також вигідно їх продати. Часто в травні проводили розпродажі та ярмарки, де люди купували одяг, посуд і меблі ручної роботи.

Також день вдалий для ремонту і будівництва, але нещасливий для весілля.

Що не можна робити 17 травня

Не варто ухвалювати сьогодні доленосні та відповідальні рішення, змінювати роботу і переїжджати - підвищується ризик зробити неправильний вибір.

Жінкам не можна сьогодні фарбувати і стригти волосся - до проблем зі здоров'ям.

Будьте дуже обережні з вогнем, гострими і колючими предметами. За можливості не варто користуватися ножем, ножицями, серпом і косою.

Лаятися, злитися, кричати на близьких, ображати їх - до тривалого погіршення стосунків.

Не ходіть у ліс сьогодні - високий ризик зіткнення з агресивними лісовими тваринами.

Не можна розпускати чутки, розповідати чужі секрети і брехати про інших людей, інакше зіпсується ваша репутація.

Прикмети погоди 17 травня

  • Хмари рухаються в різних напрямках - до погіршення погоди.
  • Якщо пішла злива, то буде гарний урожай ягід і фруктів, а якщо грім прогримів, то вродять гриби.
  • Ясний, сонячний день означає погожу решту травня.
  • Багато з'явилося хрущів - до сильної посухи.
  • Зацвіла калина - пора сіяти кукурудзу, соняшник, огірки та бобові.
  • Спів солов'я і зозулі сьогодні віщує гарну погоду.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 6 жовтня. Що українці здавна робили цього дня, аби мати достаток увесь рік

неділя, 6 жовтень 2024, 7:05

6 жовтня за новим церковним календарем (19 жовтня за старим) - день пам'яті св'ятого апостола Фоми, одного з 12 апостолів Христа, передають Патріоти України. За старим календарним стилем - день пам'яті святої мучениці Іраїди Олександрійської. Фома був ...

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...