Народні прикмети на 17 жовтня: Які три справи треба зробити, щоб у домі був добробут, а що робити не варто

17 жовтня за новим церковним календарем згадують старозавітного пророка Осію. У народному календарі - Осія Колесник. Прозвали його так, тому що з цього дня в Україні здавна знімали колеса з літніх возів, лагодили і ховали до весни, а натомість діставали сани..

Осія жив у VIII столітті до Різдва Христового в Ізраїльському царстві. Він став відомий своїми пророцтвами, викривав беззаконня ізраїльтян і обіцяв їм лиха та переселення в ассірійський полон. Також, за словами пророка, старозавітне жертвоприношення мало припинитися, а землею пошириться істинна віра. Крім цього, Осія передбачив повернення Христа з Єгипту, його воскресіння на тридцятий день і перемогу над смертю. Усі ці пророцтва є в книгах Святого Письма.

За переказами, у пророка була дружина, яка зраджувала йому - на той час таких називали блудницями. Осія, щоб не впасти у відчай, вдарився в релігію, але продовжив жити з розпусницею, і трьох дітей визнав своїми. Але дав їм доволі дивні імена: хлопчиків назвав Ізреель (як натяк на вбивство Омрідів, 3-ї династії Північного Ізраїльського царства) і Ло-Аммі - у перекладі це означає "не мій народ", а дівчинку - Ло-Рухама, тобто, "не помилувана". Таким чином пророк Осія хотів дати зрозуміти людям, що ті, хто хвалиться своїми справами перед Богом, часто насправді грішать.

Після себе пророк Осія залишив книгу пророчих послань. Осія - єдиний пророк Ізраїлю, який залишив письмові пророцтва.

Свято 17 жовтня за старим стилем - день пам'яті священномученика Ієрофея. Раніше ми розповідали, що можна і не можна робити на церковне свято 4 жовтня.

Прикмети на 17 жовтня

За прикметами цього дня орієнтувалися, чи скоро буде зима і якою буде погода найближчим часом:

  • іній зранку - найближчими днями буде сонячна і суха погода;
  • несподівано заспівали снігурі - чекай негоди;
  • ворони зібралися в зграї і сидять, насупившись - погода зіпсується;
  • береза не скинула листя - зими ще не буде;
  • небо на заході червоне - до сильного вітру.

Що не можна робити 17 жовтня

Що сьогодні не можна робити:

  • ходити в лазню - вважалося, що вода змиє захист від недуг;
  • брати гроші в борг - повернути їх буде важко;
  • стригтися;
  • вирушати в далеку дорогу - удачі не буде.

Також цього дня краще не починати нових справ і не будувати планів, а тим більше не можна про них розповідати, оскільки нічого не збудеться.

Що прийнято робити 17 жовтня

Осія любив порядок і тишу, тому важливі справи всі відкладали на потім. Жінкам у цей день радять більше відпочивати, щоб зберегти здоров'я.

Також пророка знали, як добру людину, тому в день його пам'яті обов'язково потрібно зробити три добрі справи. Неважливо, що саме: допомогти по господарству комусь із сусідів, сходити в магазин, почастувати домашньою випічкою, нагодувати безпритульних тварин, перевести літню людину через дорогу тощо. Вважається, що після цього всі справи підуть у гору, а в домі будуть гроші.

17 жовтня - іменини сьогодні

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Юліан, Кузьма, Леонтій, Анатолій, Андрій, Йосип, Антон, Олександр, Сергій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...