Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність у родині

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив читати. Коли Хрисанф прочитав Новий Заповіт, то пішов на пошуки священика і охрестився. Батько намагався відвернути Хрисанфа від християнства і навіть одружив його з дуже красивою дівчиною - Дарією. Але коли Хрисанф розповів дружині про вчення Христа, то подружжя вирішило вести чернече життя - жили в різних будинках і створили громади - чоловічу й жіночу.

Коли почалися гоніння на християн, Хрисанфа з Дарією схопили. Їх катували, змушуючи відмовитися від віри, але мучителям не вдалося зломити дух. Свідки мученицького подвигу подружжя і чудес, що відбувалися в цей час, самі увірували в Христа і теж загинули.

Свято 19 березня за старим стилем - пам'ять 42-х мучеників із міста Амморея, Костянтина та його матері Олени.

Прикмети на 19 березня

  • день теплий видався - буде сухе і вітряне літо;
  • іде дощ - влітку посухи не буде;
  • верба зацвіла - треба бджіл виставляти;
  • якщо зірок не видно - бути теплій погоді.

У народному календарі 19 березня - свято Дарина Брудна. Нарекли його так через сніг, який зазвичай танув у цей час, залишаючи після себе бруд і калюжі.

Що варто зробити 19 березня

Святим Дарині та Хрисанфу моляться, щоб зберегти любов і вірність у сім'ї, а також просять допомоги у вихованні дітей і здоров'я для родичів.

Цього дня слід жартувати і веселитися, а також потрібно задобрити Домового, який прокинувся - у нього просили допомоги налагодити мир і спокій у домі, якщо подружжя багато сварилося.

Що не варто робити 19 березня

Серед заборон, що сьогодні особливо не варто робити - сваритися, пліткувати, хвалитися, заздрити, засуджувати, відмовляти в допомозі, а також сумувати. Триває Великий піст 2024 року, тим, хто постує, цього дня належить сухоїдіння.

За народними прикметами цього дня не можна сумувати, плакати і сваритися подружжю - інакше весь рік пройде в печалі та сварках. Також не варто ходити в рваному одязі та байдикувати - не буде ні грошей, ні щастя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...