Народні прикмети на 2 квітня. Чимало заборон, кому треба бути обережним та уважним на Тита-льодолома

Православна церква України 2 квітня за новим стилем преподобного Тита Чудотворця.Цей угодник Божий прославився тим, що відстоював шанування ікон під час іконоборчої єресі в IX столітті. За це отримав нагороду творити чудеса.

Наші пращури в свято очікували потепління, розливу річок і появи бруду на шляхах. Дороги ставали непроїзними, і в подорож до висихання бруду не виїжджали. День присвячували господарським турботам - точили сільськогосподарський реманент, годували худобу, садили дерева і розсаду овочів.

2 квітня здавна вважається вдалим для торгівлі та виручки. Торговці цього дня влаштовували весняні ярмарки та розпродажі. За повір'ям, якщо ввечері добре відзначити продажі, то виручка буде величезною. Вдалий день і для покупок - придбані речі будуть довго радувати.

За старим стилем у свято сьогодні згадують святу Фотинію з міста Самарія. У біблійному переказі йдеться про те, що вона напоїла Ісуса водою з колодязя. Тому на свято 2 квітня наші предки копали і чистили колодязі, освячували їх. Колодязна вода в день Фотинії, за повір'ями, має цілющу силу, тому нею вмивали обличчя і давали напитися хворим людям.

Сьогоднішній день вважається вдалим для рукоділля. Все зроблене своїми руками вийде красивим і довговічним.

Що не можна робити 2 квітня

Нікому не розповідайте свої таємниці та секрети сьогодні. Про них стане відомо всім. Також не варто розкривати свої плани та мрії, інакше не збудуться.

Різати гусей і курей на м'ясо - до хвороб шлунка.

Заборонено кидати речі в колодязь і в джерело, плювати у воду, виливати відходи і матюкатися біля джерела, інакше воно пересохне.

Власникам своєї справи не варто лінуватися і влаштовувати вихідний - проґавите велику виручку.

Невдалий день для риболовлі.

Прикмети погоди 2 квітня

  • Зяблики активно і голосно співають - до поліпшення погоди.
  • Сині та густі хмари віщують теплу, але дощову погоду.
  • Журавлі повернулися з півночі - морозів більше не буде.
  • Кішка проситься на вулицю - до теплої і сонячної погоди, ховається під ковдру - до похолодання.
  • Град або гроза віщують багатий урожай зерна влітку.
  • Птахи в калюжах купаються - до спекотної і ясної погоди.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...