Народні прикмети на 2 січня. Злі духи та Куряче свято

Християни східного обряду за новим стилем вшановує пам'ять римського єпископа Сильвестра, котрий уславився подвигами віри у III столітті. 2 січня українці традиційно приділяли більше уваги курнику. У середині зими кури несли набагато менше яєць. Щоб зарадити справі, у корм птахам додавали кісткове борошно, варені овочі, крейду, яєчну шкаралупу.

Щоб захистити курей від нечисті та хвороб, у курнику підвішували за нитку "курячого бога" - чорний або коричневий камінь з отвором посередині. Великим щастям вважалося знайти такий камінь.

Наші предки вважали 2 січня небезпечним днем, коли землею ходить багато злих духів. Щоб захистити оселю від зла, будинок обходили з іконою в руках. Також зі святим образом потрібно обійти комори та льохи. Вірили, що такий ритуал захистить житло від злих сил, голоду та злиднів.

Це народне свято вважається вдалим для лікування будь-яких недуг, особливо хвороб ніг. Будь-які цілющі процедури, масажі та операції пройдуть успішно та принесуть полегшення.

Що не можна робити 2 січня

Не можна впускати в будинок старих і немічних людей, інакше господарі будинку можуть захворіти. Але можна ходити до літніх в гості.

Не можна нічого позичати у сусідів.

Не перераховуйте курей цього дня - погана прикмета. Птахи почнуть частіше хворіти.

Щоб у новому році не турбували хвороби печінки, 2 січня не можна пити спиртних напоїв.

Прикмети погоди 2 січня

Існують такі прикмети про погоду у цей день:

  • Який день сьогодні, таким буде серпень.
  • Чим більше снігу на деревах, тим краще буде урожай в цьому році.
  • Синички голосно співають - до затяжних морозів.
  • Легкий іній на деревах - до ясної погоди.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...