Народні прикмети на 20 червня. Головні заборони дня

Білий перепел

20 червня за новим календарним стилем (1 липня - за старим) - день пам'яті священномученика Мефодія, єпископа Патарського. 20 червня за старим календарним стилем - день пам'яті великомученика Феодора Стратилата.

Мефодій жив у III-IV століттях у Малій Азії. Він був єпископом міста Патара і все своє життя присвятив християнським проповідям і боротьбі з єрессю. У переказах про нього сказано, як про смиренного ченця, який водночас був твердим у своїй вірі. За це єпископа, як і багатьох інших християн того часу, язичники схопили і стратили.

Святий Мефодій Патарський залишив багато богословських праць, серед яких твори на захист християнства і проти язичництва, виклад православних догматів проти вчень Орігена і тлумачення Священного Писання.

Прикмети на 20 червня

дощ цього дня - ще 40 днів буде йти;

жаби в траві скачуть - до дощу;

павук плете велику павутину - до сухої і ясної погоди.

У народному календарі 20 червня - свято Мефодій Перепелятник. Прозвали його так тому, що в цей час на достиглі хліби зліталися перепілки. Є у свята й інша назва - Павутинний день.

Що не можна робити 20 червня

20 червня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює лайки, наклепу, сварок, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри, не слід відмовляти в допомозі тим, хто просить.

Згідно прикмет цього дня не варто виносити з дому сміття і мотлох - винесеш достаток, чіпати і вбивати павуків - бути біді, а також їсти страви з птаха, окрім перепілок - вважається, що це до неприємностей.

Що можна робити 20 червня

Святому Мефодію моляться з проханнями зцілити від фізичних і душевних хвороб.

Наші пращури цього дня зазвичай ходили на полювання за перепелами. Вважалося, що якщо побачиш білого перепела - це на велике щастя, а якщо спіймаєш - удачу все життя будеш тримати за хвіст. За народними прикметами, 20 червня потрібно збирати і заготовляти лікарські трави. Вважається, що якщо цього дня погодувати безпритульну тварину, то добро обов'язково повернеться і не знатимеш фінансових проблем.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...