Народні прикмети на 20 квітня. Що не можна робити, бо між чоловіком і дружиною почастішають сварки

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу.

Наші предки в це народне свято згадували померлих рідних. Люди вірили, що загиблі 20 квітня приходять на землю і дивляться, чи пам'ятають їхні близькі. Тому в цю дату було прийнято відвідувати могили померлих, прибирати їх і висаджувати нові квіти. Потім увечері накривали ситну вечерю з близькими загиблого.

Згідно з народними віруваннями, до 20 квітня остаточно прокидається природа, набрякають плодові бруньки на деревах, вилазять із нір тварини і закінчується збір березового соку. Жінки в народне свято 20 квітня збирали дикі трави і частини рослин.

У народне свято 20 квітня займалися водними процедурами - ходили в лазню, обливалися водою і витиралися вологим рушником. Таким чином люди зміцнювали імунітет. Жінки вмивалися джерельною водою для краси, а також поливали нею насіння під час посівів.

День здавна вважається вдалим для посіву будь-яких овочів, але тільки в тому разі, якщо немає дощу і вітру. Якщо ж почалася негода, то люди чекали ще тиждень перед тим, як сіяти насіння. У південних областях України почали садити ранню картоплю.

З 20 квітня до середини травня рибалки переставали ходити на промисел. У риб починався період нересту, протягом якого суворо

Що не можна робити 20 квітня

Не можна в цей день галасувати, голосно сміятися і слухати музику.

Невдалий день для дорогих покупок і великих фінансових вкладень.

У спальню подружжя не варто впускати незнайомців і малознайомих людей, інакше між чоловіком і дружиною почастішають сварки.

Суворо заборонено риболовлю сьогодні.

Прикмети погоди 20 квітня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • День дощовий і холодний - до поганого видобутку меду на пасіках, але хорошого врожаю калини.
  • Ранкова роса віщує ясну погоду найближчими днями.
  • На сосні з'явилося багато молодих шишок - до гарного врожаю жита цього року.
  • Якщо пройшов дощ, то протягом трьох днів нічого сіяти не можна, інакше буде багато бур'янів.
  • Велика кількість сережок на осиці обіцяє багатий урожай гороху.
  • Якщо грім гримить, то добре вродяться ранні овочі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...

Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги - La Repubblica

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:27

Уряд прем'єр-міністрки Італії Джорджії Мелоні схвалив надання Україні нового пакету військової допомоги напередодні саміту G7 в Апулії, який розпочнеться 13 червня. Про це повідомляє La Repubblica з посиланням на джерела. Туди має увійти ЗРК SAMP-T, пе...