Народні прикмети на 20 лютого

20 лютого в православному календарі день пам’яті святого Лева Катанського. Святий Лев, також відомий як Лев Чудотворець, був єпископом Катанським. Лев народився в благородній родині в Равенській митрополії. Він пройшов всі священичі ступені і, завдяки своєму чистому життю та розуму, був призначений єпископом Катанським. Він піклувався про сиріт, вдів, хворих та подорожніх. А також годував, одягав і лікував недуги молитвами. Його серце було відкрите для всіх, і він був пастирем для свого стада.

Якось Лев зіткнувся з волхвом на ім’я Іліодор, який відвернувся від Христа і став служителем бісів. Цей волхв виконував дивні чари та чуда, а Лев намагався його переконати повернутися до Бога. Святого засудили на смерть, але став невидимим перед царськими очима і опинився знову в Катані. Після другого засудження його відвели до Царгорода, де він знову став невидимим перед мечем, який мав його вбити.

Прикмети 20 лютого

  • Сніг з дощем до швидкого потепління.
  • Північний вітер і грім — чекайте на затяжні холоди.
  • Дощить до поганого урожаю цього року.

Що сьогодні не можна робити

Цього дня наші предки намагалися не дивитися на нічне небо. Вірили, якщо побачити зірку, що падає, це вказує на швидку смерть близької людини. Також не давали обіцянок, тому що їх все-рівно не можна буде виконати. Дітям до семи років не стригли волосся, щоб не погіршити пам'ять.

Що можна робити сьогодні

Вважалося, що цього дня потрібно позбутися старого взуття, адже це допоможе збільшити добробут сім'ї. А ще наші предки обов'язково каталися на санях, востаннє в цьому сезоні. Вірили, хто довше проїде на снігу, на того чекає щастя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...