Народні прикмети на 21 жовтня. Не варто вирушати в далеку дорогу і ділитися своїми планами

Православне свято 21 жовтня за новим церковним календарем (3 листопада за старим) - день пам'яті святого Іларіона Великого. За старим стилем - день пам'яті Пелагії Антіохійської.

***

Іларіон Великий жив у Палестині, в III-IV століттях. Коли він був юним, то вирушив на навчання в Олександрію. У святого Антонія Великого юнак навчався Слову Божому і повернувся додому вже християнином: він роздав родичам і нужденним своє майно, а сам пішов жити в пустелю біля міста Маіума.

Там Іларіон працював, молився і постився, але одного разу на нього напали розбійники. Дивно, але після того, як чоловік прочитав їм проповідь і зміг переконати їх відмовитися від злочинного життя, то розбійники прийняли хрещення. Завдяки цьому святий прославився, і до нього потягнулися люди - він зціляв їх від недуг і позбавляв від нечисті.

Пізніше Іларіон вирушив до Єгипту, щоб побувати на могилі Антонія Великого. Помер святий на острові Кіпр - він сам передбачив свою смерть, там же і похований.

Прикмети на 21 жовтня

Прикмети дня говорять про те, як скоро похолодає:

  • листя з берези ще не опало - сніг випаде пізно;
  • хмари низько пливуть - буде мороз;
  • у лісі багато грибів - похолодає нескоро.

У народному календарі 21 жовтня - свято Іларіонів день. У цей час часто дорогу замітало першою сніговою порошею.

Що не можна робити 21 жовтня

Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква виступає проти сварок, лихослів'я, пліток, наклепів і осуду, а також лінощів, заздрощів, жадібності, помсти і відчаю.

За народними прикметами в церковне свято 21 жовтня не варто вирушати в далеку дорогу і ділитися своїми планами. Гріхом вважається відмовити в допомозі, при чому важливо самому проявити ініціативу і допомогти під силу: продуктами, речами, грошима.

Що можна робити 21 жовтня

Прикмети на православне свято сьогодні свідчать, що можна помолитися святому Іларіону Великому за зцілення душі та фізичних хвороб, звертаються в різних життєвих обставинах.

Оскільки погода цього дня часто "нельотна", то свій час краще присвятити домашнім справам. Жінкам можна зайнятися рукоділлям - за старих часів на Іларіона традиційно сідали за шиття, вишивку або в'язання, а старше покоління навчало молодь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 21 жовтня. Не варто вирушати в далеку дорогу і ділитися своїми планами

понеділок, 21 жовтень 2024, 7:05

Православне свято 21 жовтня за новим церковним календарем (3 листопада за старим) - день пам'яті святого Іларіона Великого. За старим стилем - день пам'яті Пелагії Антіохійської. . *** . Іларіон Великий жив у Палестині, в III-IV століттях. Коли він ...

Кадиров анонсував "кровну помсту" хозяїну Дагестану й... просто втік закордон: Як розгортається конфлікт недопадишаха Кавказу з Кремлем

понеділок, 21 жовтень 2024, 6:00

Нещодавно Рамзан Кадиров оголосив "кровну помсту" трьом російським політикам, звинувачуючи їх у замаху на своє життя. Однак одним з них виявився сенатором Дагестану, який не побоявся Кадирова. . Через це глава Чечні просто втік у Саудівську Аравію. Пр...