Народні прикмети на 22 листопада: Цього дня не дарувати квіти. дослухайтесь до порад

Вовки виходять з лісу  — до суворої зими

22 листопада віряни вшановують пам'ять апостолів Архипа і Філімона. Архип і Філімон були апостолами від 70-ти, які проповідували Євангеліє в Колосах, Лаодиції і Ієрополі. Вони були учнями апостола Павла, який написав їм листи, що входять до Нового Заповіту.

Архип був сином Філімона і його дружини Апфії, яка також була рівноапостольною мученицею. Філімон був багатим і благочинним християнином, який приймав у своєму домі збори вірян. Архип був першим єпископом Колосського і згодом Лаодиційського. Вони обоє страждали за віру від язичників і були вбиті мечем під час одного з гонінь на християн. Їхні мощі були перенесені до Константинополя і поховані в церкві святих апостолів.

Також 22 листопада згадують Прокопія Кесарійського

Він був святим великомучеником, який жив у IV столітті в Палестині. Служив читцем в Кесарійській церкві і був учнем святого Памфілія, який був учителем Оригена. Прокопій відзначався своїм праведним життям і мав дар чудотворення. Він зцілював хворих і допомагав убогим. За часів гонінь на християн від імператора Діоклетіана, Прокопій був заарештований і підданий жорстоким катуванням. Він відмовився відректися від своєї віри і був страчений мечем. Його мощі були поховані в Кесарії, а потім перенесені до Константинополя.

Прикмети

Тепла погода вказує, що зима буде довгою і сніжною.

Вовки вийшли з лісу і підійшли до людського житла — скоро почнеться сувора зима.

Снігопад — до травневої негоди.

Що не можна робити

Цього дня забороняється розпивати алкогольні напої. Наші предки вірили, що у людину, яка випила такий напій, може вселитися злий дух і вигнати його буде неможливо.

Також заборонялося купувати і дарувати живі квіти — вони, за повір'ями, заберуть силу у господарів оселі.

Заборонено давати в борг гроші, можна залишитися ні з чим.

Що можна робити

А ось дозволялося цього дня давати милостиню, віддавати старі речі тим, хто їх потребує.

Варто дослухатися до поради, навіть, якщо ви її не просили. А ще наші предки прокладали всім селом зимову дорогу, а після роботи влаштовували гуляння.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...