Народні прикмети на 22 серпня. Посіяне сьогодні добро повернеться в трикратному розмірі

22 серпня за новим церковним календарем (4 вересня за старим) - день пам'яті мучеників Агафоника, Зотіка, Феопрепія (Боголєпа), Акіндіна, Северіана, Зинона та інших. За старим календарним стилем це день пам'яті апостола Матфія.

Агафонік жив у IV столітті, був вихідцем зі знатного роду і з юних років вирішив присвятити своє життя служінню Христу. Це були часи, коли християни зазнавали страшних гонінь. Агафонік володів мистецтвом риторики і багатьох язичників переконав прийняти християнську віру.

До імператора Максиміана, який на той час був правителем, дійшли чутки, що в Нікомідії язичники масово стають християнами. Тоді Агафоника було наказано схопити, разом із ним заарештували його сподвижників - Зотика, Феопрерія, Акіндіна, Северіана, Зінона та інших. Після тортур їх відправили у Фракію - на суд до імператора. Акіндін, Зотик і Феопрепій, а також Северіан були настільки змучені, що не змогли витримати шляху і їх убили. Агафонік Нікомідійський постав перед судом, який присудив його до страти.

Мощі великомученика перебувають у Константинополі, в церкві, яка була побудована на його честь.

Прикмети на 22 серпня

  • день сьогодні сонячний - осінь буде теплою, а така погода простоїть ще 4 тижні;
  • холодно і волого - до ранньої і морозної зими;
  • мало грибів, але багато горіхів - зима буде сніжною і з морозами;
  • павутина літає високо - до холодної зими.

У народі 22 серпня - свято Агафон. Вважається, що на Агафона пустує дух лісу, тому опинитися в лісі сьогодні - погана прикмета.

Що не можна робити 22 серпня

22 серпня церква не схвалює і виступає проти лайки, злості, пліток, заздрості та жадібності, помсти, а також відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

Народні прикмети дня попереджають, що сьогодні небезпечно йти до лісу - можна заблукати, не радять починати нову справу або говорити про свої плани - не збудуться, а також вирушати в далеку дорогу.

Що можна робити 22 серпня

У молитвах до святого Агафоника звертаються з проханнями зміцнити віру і дати сили протистояти життєвим обставинам, захистити від зла і невірних помислів.

Вважається, що в день Агафоника потрібно зробити якомога більше добрих справ - добро повернеться в трикратному розмірі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

четвер, 22 серпень 2024, 23:17

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України. У цій мережі дві аптеки. Обидві – у ...

"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

четвер, 22 серпень 2024, 23:04

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти Ук...