Народні прикмети на 22 січня. Не випускати на вулицю домашню худобу, собак і котів

22 січня свято Україна / фото Eckehard Jagdmann, Pixabay

Православна церква України 22 січня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Тимофія, мученика Анастасія перського та диякона Анастасія Києво-Печерського. За старим стилем 22 січня вшановували пам'ять святителя Пилипа, митрополита всієї Київської Русі.

У давні часи вважалося, що в Тимофеєвий день починаються найсуворіші в році морози і хуртовини, які можуть всерйоз заплутати подорожнього. Тому в далеку дорогу цього часу не відправлялися, боячись заблукати або захворіти. Цей день вважається також небезпечним для хворих людей - люди вірили, що тимофіївські морози загострюють будь-які хвороби.

Після довгої низки зимових свят наші предки присвячували свято 22 січня господарським турботам. У цей день перевіряли залишок зимових припасів і дров, перепирали одяг, штори і білизну, займалися генеральним прибиранням в будинку. Власники худоби мили тварин і чистили хлів, а бджолярі перевіряли, як зимують бджоли. Господині пекли пироги і коржики.

22 січня для міцного здоров'я прийнято сходити в лазню або на геотермальні джерела. Вплив тепла принесе здоров'я на весь рік.

У цей день ні в якому разі не варто конфліктувати з близькими, з'ясовувати стосунки і згадувати старі образи. Якщо зіпсувати відносини з рідною людиною, то спілкування налагодиться нескоро.

Що не можна робити 22 січня

Хворим людям не можна легко одягатися на вулиці, мочити ноги і мерзнути.

Невдалий день для подорожей і далеких поїздок.

Сваритися, конфліктувати, ображатися на близьких людей не варто, інакше відносини зіпсуються надовго.

Не можна виганяти на вулицю домашню худобу, собак і котів.

22 січня не можна лінуватися, весь день байдикувати, відкладати важливу роботу, інакше весь рік не будуть виходити справи.

Прикмети погоди 22 січня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Кіт або собака згорнулися в клубок - до сильних морозів.
  • Якщо сильно спітніли вікна, то скоро потеплішає.
  • Опівдні на небі немає хмар - до ранньої весни.
  • Снігопад в цей день - хороша прикмета, яка вказує на багатий урожай цього літа.
  • Якщо заметіль почалася, то вона затягнеться на весь тиждень.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...