Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату випромінює цілюще світло, тому обов'язково нудно прогулятися вдень.

На Терентія невірні і грішні жінки традиційно каялися перед Богом. Для цього потрібно щиро усвідомити гріховність своїх вчинків і попросити вибачення в молитві. 23 квітня вважається досить вдалим днем, але ніч сьогодні небезпечна.

У цей день проводять ворожіння на майбутнє. Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого ви першого побачили на вулиці. Побачити сім'ю - до примирення з ворогами, молодого чоловіка або жінку - до благополуччя, літню людину - до хвороб, кішку - до грошового прибутку, собаку - до сумних новин, птаха - до нового знайомства.

Що не можна робити 23 квітня

  1. Не можна лаятися і сперечатися з близькими, інакше будете сваритися весь рік.
  2. Цілувати чужу дитину віком до 5 років - до хвороб у малюка.
  3. Не можна пити алкоголь сьогодні, щоб біс не вселився.

Прикмети погоди 23 квітня

  • Якщо бузок вже цвіте, то травень буде теплим.
  • Ясний день - пора сіяти пшеницю.
  • Якщо вранці туман, то скоро будуть дощі.
  • На вільсі з'явилися сережки - заморозків більше не буде.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Панство, нічого не муляє?": Військовий різко висловився про чоловіка у футболці з написом "ухилянт" (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:44

Журналіст, блогер та військовослужбовець ЗСУ Віктор Трегубов різко висловився про чоловіка у футболці з написом “ухилянт”. Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці у Facebook, доповнивши його світлиною, передають Патріоти України. “Панство, ...

Речник Повітряних сил ЗСУ Євлаш розповів про особливості останніх ворожих дій у небі над Україною

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:55

Ілля Євлаш, речник Повітряних сил ЗСУ, зазначив, що останніми днями фіксується відсутність "шахедів" у повітряному просторі України, однак ворог робить більший акцент на балістичне озброєння та на керовані авіаційні ракети типу Х-59, передають Патріоти...