Народні прикмети на 23 серпня, що цього дня не варто робити в домі

23 серпня за новим церковним календарем (5 вересня за старим) - день пам'яті мученика Луппа Солунського (Фессалонікійського), який постраждав за християнську віру за часів імператора Максиміана. У народі цей день прозвали Луп Брусничник. За старим календарним стилем це день пам'яті мученика Лаврентія та інших.

Лупп жив на рубежі III-IV століть у грецькому місті Фессалоніки. Він був слугою преподобного Дмитра Солунського і свідком його смерті. Після цього Лупп забрав собі туніку свого господаря і його перстень і з їхньою допомогою та з Божим благословенням здійснив безліч чудес.

У переказах сказано, що Лупп розбив язичницьких ідолів на капищі, і за це його стали переслідувати. Імператор велів заарештувати святого і стратити. Коли настав час страти, Лупп став молитися про те, щоб над ним було здійснено таїнство хрещення. На подив усім зібралася дощова хмара і з неї полилася вода. Після цього Луппа стратили.

Прикмети на 23 серпня

  • журавлі відлітають у теплі краї - зима буде ранньою;
  • горох розцвів на городі - осінь буде теплою і довгою;
  • ранок без морозу - вересень буде теплим;
  • туман випав увечері - гарна погода встановиться;
  • брусниця дозріла - можна збирати овес.

У народі 23 серпня - свято Луп Брусничник, з цієї пори зазвичай починався збір брусниці. На Лупа можливі перші заморозки. Ми також розповідали, яке сьогодні свято в народному календарі, звичаї та заборони цього дня.

Що не можна робити 23 серпня

23 серпня, як і в інші дні, церква не схвалює і виступає проти лайки, злості, пліток, заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

Народні прикмети дня не радять позичати гроші або речі - можна віддати свою удачу, і брати в руки колючо-ріжучі предмети - є ризик поранитися. Не рекомендується будувати плани на майбутнє, починати нові проєкти, змінювати роботу. Також цього дня не варто робити прибирання, підмітати і мити підлогу в домі - кажуть, що це до життєвих труднощів.

Що можна робити 23 серпня

До святого Луппа звертаються з проханнями зцілити найважчі недуги, просять надати впевненості перед таїнством хрещення, зміцнити віру.

У народі день Лупа Брусничника вважається сприятливим для укладення шлюбу - сім'я буде міцною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жінка дізналась, що її померлий чоло вночі повернувся до рідного дому. Примару прибульця з того світу зафіксувала камера відеоспостереження (фото, відео)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 9:32

Жінка з Техасу стверджує, що змогла зняти на відео привид свого покійного чоловіка. Він нібито прийшов під ганок рідного будинку. Про це пише видання The Mirror, передають Патріоти України. . За словами журналістів, Емілі Снайдер поділилася у Facebook...

Нові стандарти моралі високодуховних окупантів: Дрон засняв, як двоє покидьків Путіна відрубають руку своєму свіжовбитому товаришу (відео)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 8:40

Огидну поведінку загарбників зафіксував розвідувальнийй дрон 12-ї бригади НГУ "Азов", зазначають Патріоти України. Для того, щоб пограбувати покійника за допомогою відбитка пальця для розблокування телефону не треба такий великий шмат його плоті, так с...