Народні прикмети на 23 травня. Не розповідайте сьогодні про свої плани та не розкидайтеся грішми

Православна церква України 23 травня за новим стилем вшановує пам'ять єпископа Михайла Синодського. За старим стилем сьогодні згадували Симона Кананіта, сина Йосипа Обручника.

У свято 23 травня наші предки займалися посівом огірків, льону, кукурудзи та конопель. Для багатого врожаю в грядки кришили крихти освяченої паски і шкаралупу великодніх яєць. За народними звичаями, насіння обов'язково сіяли мовчки і рано вранці, щоб ніхто із сусідів не побачив, інакше посіви можуть наврочити.

Жінки в це свято збирали цілющі трави в полях і лісах, а також лікувальні й ароматні квіти - мати-й-мачуху, ромашку, медунку, волошки, жасмин. Зібрані рослини засушували під сонцем і надалі використовували в народному лікуванні.

Також 23 травня відправляли корів пастися на молоді й ароматні трави. Потім у них збирали молоко, яке за якістю та ароматом перевершувало звичайне. З кінця травня в містах відкривалися молочні ярмарки.

Сьогоднішній день вважається вдалим для зцілення і медичних процедур. Вважається, що в цю дату можливо вилікувати будь-яку хворобу. У вагітних вдало пройдуть пологи.

Що не можна робити 23 травня

Не варто нікому розповідати про свої плани і задуми, інакше не збудеться.

Не можна залишати в будинку хаос, неприбраний одяг і немитий посуд.

Не рекомендується цього дня робити дорогі покупки і великі фінансові вкладення. Також день невдалий для ремонту і будівельних робіт.

Не пересаджуйте рослини - вони не приживуться на новому місці.

Прикмети погоди 23 травня

  • Горобина рясно цвіте - до великого врожаю льону та вівса цього року.
  • Якщо ввечері з'явилося дуже багато комарів і мошок, то найближчими днями погода буде вологою.
  • Пішов дощ - влітку огірки вродяться.
  • Якщо березові сережки лопаються, то пора саджати картоплю.
  • Ранковий туман віщує поліпшення погоди.
  • Цілий день не співають птахи - скоро настане негода.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Із ремонтом у стилі "по-багатому": У Львові за шалену суму продають квартиру поплічника ФСБ (фото)

неділя, 16 червень 2024, 16:19

У Львові виставили на продаж п’ятикімнатну квартиру в центрі, у якій до 2014 року мешкав російський пропагандист, лідер партії "Русский блок" Олександр Свістунов. За цією адресою була зареєстрована і його ГО "Русское движение Украины". Про це повідомля...

Вже після вторгнення: Хмельницький чиновник, підозрюваний у роботі на ФСБ, отримав від влади… квартиру у подарунок (документи)

неділя, 16 червень 2024, 15:30

Начальник відділу програмного забезпечення управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Руслан Бітюков, який тепер підозрюється у державній зраді, отримав під час війни від місцевої влади квартиру у новобудові. Про це по...