Народні прикмети на 25 липня. Про що українці традиційно молились на Успіння праведної Анни

25 липня за новим церковним календарем (7 серпня за старим) - Успіння праведної Анни. У народі день отримав назву Анна Літня. За старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Феодора, варяга, і сина його, Іоанна.

Згідно з переказами, Анна народилася в I столітті до н.е. у Вифлеємі. Вона вийшла заміж за Іоакима, але дітей у них не було. Одного разу стався один випадок: Іоаким хотів принести жертву Богові, але йому заборонили, бо в нього не було дітей. Чоловік настільки засмутився, що пішов у пустелю і став там невпинно молитися. Незабаром до нього з'явився ангел і повідав, що Бог пошле йому дочку.

Дівчинку за вказівкою ангела назвали Марією. Відомо, що Анна була дуже турботливою матір'ю і виховувала дочку до 3 років. У три роки Марію ввели до храму Господнього, де залишили на виховання. Через 5 чи 6 років після цього помер Йоаким, а ще через два роки - Анна. Це сталося в Єрусалимі, там же Анну й поховали. За часів правління імператора Юстиніана II (710 рік) мощі святої та мафорій (покривало) перенесли до Константинополя. Нині частинки її мощей перебувають у різних храмах світу.

Про що говорять прикмети на 25 липня

25 липня - прикмети сьогоднішнього дня / pixabay.comЗа прикметами дня судять, якою буде зима:

  • зранку дуже холодно - такою ж і зима буде;
  • дощ із самого ранку - взимку буде багато снігу;
  • теплий і сухий день - до сонячної зими;
  • яка погода 25 липня до обіду - такою зима буде до грудня, яка після обіду - така буде з січня.

У народному календарі 25 липня - свято Анна Літня або Анна Холодниця. Помічено, що з цього дня вранці та вночі стає все холодніше - справа йде до зими.

Що не можна робити 25 липня

25 липня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює лихослів'я, лайки, злості та сварок, виступає проти заздрості, жадібності, помсти, розпачу, наклепів і пліток.

Народні прикмети дня забороняють зловживати алкоголем, лінуватися і дозвільно проводити час. Не варто базікати даремно - ці розмови до добра не приведуть, а також не можна сваритися зі старшими - інакше рік удачі не буде. Ремонт одягу або взуття також краще відкласти на інший день.

Що можна робити 25 липня

Праведна Анна - покровителька шлюбу, породіль, бідних людей. У молитвах до святої просять, щоб Бог послав дітей, про їхнє здоров'я і сімейне щастя.

У народі вважають, що цього дня добре грати весілля і хрестити дітей. Також на Анни прийнято починати копати картоплю. З картоплі нового врожаю потрібно обов'язково щось приготувати в цей день - щоб рік прожити в достатку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оточені на Покровському напрямку підрозділи ЗСУ завдяки злагодженим діям з основними силами фронту у повному складі прорвались до своїх - DeepState

четвер, 25 липень 2024, 16:43

За даними Forbes йдеться про два батальйони 31-ї ОМБр, котрі потрапили в "мішок" після несанкціонованого відступу сусідньої бригади, зазначають Патріоти України . Проте, вночі бійцям, котрих ворог затис між Лозуватським та Прогресом, вдалося прорватися...

Аналіз успіхів казахстанських спортсменів на міжнародній арені

четвер, 25 липень 2024, 16:24

У Казахстану за більш ніж 30 років незалежності вже багата спортивна історія. У багатьох напрямках помітний прогрес. Найбільш популярними дисциплінами сьогодні є футбол, теніс, бокс та інші єдиноборства. На це вказує і той факт, що кожна букмекерська к...