Народні прикмети на 25 серпня. Цього дня не варто розпочинати будівництво або ремонт, також не підписуйте угоди і договори

25 серпня за новим церковним календарем (7 вересня за старим) - день пам'яті апостола від 70-ти Тита. У народі день отримав назву Тит Грибник. За старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Фотія і Анікіти.

Апостол Тит був одним із сімдесяти учнів Христа. Сам Тит був родом з острова Крит, зі знатної родини. В юності він почав вивчати грецьку філософію і стародавніх поетів і вирізнявся доброчесністю, скромністю і цнотливістю.

Коли Титу виповнилося 12, він уві сні почув голос: підлітку радили полишити філософію і знайти мудрість, що рятує. Тит знайшов книги пророків, які говорили про прихід Спасителя і прочитав їх.

Згодом до Криту дійшла чутка, що в Палестині з'явився Великий Пророк, який творить чудеса. Правитель Криту відправив Тита, як одного з найосвіченіших, до Єрусалима - чи так це насправді. Тит послухав проповіді Христа і увірував у Господа. Пізніше він був свідком страждань і смерті Ісуса, його воскресіння і вознесіння. У день П'ятидесятниці Тит почув, як 12 учнів Христа здобули дар говорити різними мовами світу, зокрема й критським діалектом.

Апостол Павло хрестив Тита, і той став його найближчим учнем, супроводжуючи його в місіонерських подорожах. Через деякий час Тита висвятили на єпископа Критського, за його молитвами не раз траплялися чудеса. Єпископ мирно помер у глибокій старості.

Прикмети на 25 серпня

За прикметами дня можна дізнатися, якою буде погода і зима:

  • дощ пішов після обіду - чекай завтра зливи;
  • багато грибів у лісі - зима буде довгою і холодною;
  • листя почало опадати - зима прийде рання і сувора;
  • якщо листя лягає "сорочкою" догори - буде похолодання, навпаки - ще затримається тепло.

У народі 25 серпня - свято Тит Грибник, Тит Листопадник. Вважається, що з цього дня починається справжній красивий листопад.

Що не можна робити 25 серпня

25 серпня, як і в інші дні, церква виступає проти лайки, злості, пліток, наклепу, заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

За народними прикметами цього дня не радять починати будівництво або ремонт - доведеться переробляти. Також слід відкласти угоди і договори - вони можуть виявитися невигідними надалі.

Що можна робити 25 серпня

У святого Тита просять заступництва перед Господом, зміцнити віру і дати сил, щоб винести життєві труднощі.

На Тита Грибника можна йти до лісу по гриби - вважається, що це останній день, коли гриби можна солити на зиму, а після цього - тільки смажити і варити. День вважається сприятливим для покупок і поїздок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 серпня. Три заборони на двох Пименів. Що треба зробити з горобиною на щастя

вівторок, 27 серпень 2024, 7:05

27 серпня за новим церковним календарем (9 вересня за старим) - день пам'яті преподобного Пимена Великого, а також Кукші, ієромонаха, і Пимена Постника, Печерських. За старим календарним стилем - день пам'яті малого пророка Михея і перенесення мощей пр...

"Ракетный удар России по Украине 26 августа стал самым массовым за все время войны", - Злий Одесит

понеділок, 26 серпень 2024, 23:40

Массированный комбинированный удар вместо Дня Независимости Украины, о чем неоднократно предупреждалось, российские оккупанты провели 26 августа. Целями удара, в который входили разные средства поражения, была энергетическая инфраструктура, а также дру...