Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську.

Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними роботами обходили поле з хрестом і молитвою, а також кропили землю святою водою. Нерідко на город запрошували священика, щоб він благословив посіви.

День вважається дуже вдалим для посіву бобових - посаджені рослини обов'язково вродяться. Для кращого врожаю українці під час посіву посипали грядки крихтами освяченої паски та шкаралупою великодніх яєць. Таке підживлення вважалося потужним оберегом від хвороб рослин.

У свято 26 березня вшановували перелітних птахів, насамперед - ластівок. Їх зустрічали з великою радістю, а зустріч із цією пташкою вважали вкрай щасливою прикметою. Якщо вона загніздилася біля хати, то там неодмінно буде щастя. Ластівкам залишали частування в саду, щоб птахи оселилися біля житла.

Жінки в це народне свято збирали в лісі медунку - лікарську рослину з їстівними частинами. Листя медунки вживали в їжу, а квітки і коріння засушували, розтирали в порошок і використовували для лікарських цілей.

26 квітня - невдала дата для риболовлі та подорожей.

Що не можна робити 26 квітня

Невдалий день для великих покупок - вони не принесуть радості. Сьогодні не варто витрачати великі суми грошей.

Заборонено сваритися з близькими, з'ясовувати стосунки, згадувати старі образи й обзивати одне одного, інакше стосунки зіпсуються.

Заборонено ображати птахів, косити траву і рубати дерева (там можуть бути гнізда з пташенятами).

Невдалий день для подорожей і далеких поїздок.

Прикмети погоди 26 квітня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Перші гриби з'явилися - до дощового травня.
  • На дубі повністю розпустилося листя - до раннього літа.
  • Якщо вже зацвіли каштани, то більше морозів не буде.
  • Зоряна ніч віщує врожайний рік.
  • Жаби почали часто квакати - пора сіяти овес.
  • Сильна роса вранці - до великого врожаю огірків влітку.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...