Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

27 квітня свято України / фото Gosia K,Pixabay

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного з римських пап.

У це народне свято люди очікували активності звірів у лісі. До кінця квітня багато тварин обзаводяться потомством і переселяються в нові нори, а також починають активніше шукати їжу. З появою малечі звірі стають набагато агресивнішими, тому на очі їм намагалися не потрапляти й узагалі до лісу не ходили.

Не ходили також на риболовлю, оскільки риб тривав сезон нересту. Рибна ловля могла серйозно нашкодити річковій фауні.

Селяни в свято 27 квітня відкладали посіви овочів, оскільки зазвичай у цей період починався сезон дощів. За прикметами, якщо город засіяти в дощову погоду, то влітку з'явиться багато бур'янів.

Свято 27 квітня зазвичай проводили вдома - чистили хлів, прибирали в оселі, мили вікна та міняли набивання подушок. Господині починали підготовку до Великодня - купували продукти для великодньої здоби і фарбували яйця.

Що не можна робити 27 квітня

Цього дня заборонено хвалитися, розповідати про свій заробіток і достаток, демонструвати предмети розкоші та залишати дорогі покупки без нагляду - усе це може привабити злодіїв.

Не викидайте харчові залишки зі столу, а згодуйте їх звірам і птахам.

Категорично заборонено шкодити лісу - смітити, виривати рослини, кричати і шуміти, затоптувати квіти.

Заборонено брехати, обманювати, лестити і пліткувати - брехня обов'язково розкриється.

Не сперечайтеся і не конфліктуйте з рідними сьогодні - свою правоту не доведете, а стосунки зіпсуєте.

Прикмети погоди 27 квітня

  • Бджіл на вулиці не видно - решта квітня буде дощовою.
  • Якщо ранок ясний, але після полудня з'явилися хмари, то скоро похолодає.
  • Ранковий туман віщує потепління.
  • Хмари дуже швидко пливуть по небу - до негоди.
  • Дощова погода обіцяє багатий урожай цього літа.
  • Якщо зацвіла верба і прилетіли ластівки, то пора садити саджанці дерев.
  • Потепління 27 квітня - щаслива прикмета, яка обіцяє одужання хворим людям
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд... активні напрямки, Східна операційна зона - Костянтин Машовець

четвер, 9 травень 2024, 5:00

1. Куп'янський напрямок... Противник продовжує наступальні дії з метою виходу до бар'єрного рубежу по річці Оскіл на ділянці між Куп'янськом та Боровою. Зокрема: . - Передові підрозділи перегрупованого в район с.Синьківка 7-го окремого мотострілецьког...

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...