Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда.

У свято 28 квітня заведено збирати лікарські трави, квітки медунки і мати-й-мачухи, вільхові бруньки. Зібрані рослини засушували і використовували в народній медицині.

Чоловіки в це свято чистили й точили сільськогосподарський інвентар, оглядали вози, орали город. Однак до самих посівів поки не приступали, оскільки тривав період дощів. За прикметами, якщо посіяти овочі під час дощу, то влітку намучишся з бур'янами.

Жінки цього дня виводили на перший випас корів і кіз. Остання квітнева трава вважалася дуже корисною для травлення худоби.

28 квітня - вдалий день для пасічників. Успішно пройдуть будь-які турботи про бджіл. Однак нещасливим цей день вважається для шлюбу і вінчання, а також ремонту в будинку.

Що не можна робити 28 квітня

Не можна проколювати ніс і вуха сьогодні.

Не носіть цього дня брудний, зношений, потертий одяг. Також не варто спати на брудній постільній білизні.

Не можна ловити рибу і раків.

Прикмети погоди 28 квітня

  • Небо ввечері червоне - до дощової та вітряної погоди.
  • З берези тече багато соку - до дощового літа.
  • Пішов дощ - до гарного врожаю ярих культур.
  • На які рослини сядуть бджоли, ті влітку добре вродять.
  • Якщо день ясний, а до вечора з'являються хмари, то скоро погода різко зміниться.
  • Птахи купаються в калюжах - до теплої і ясної погоди.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти готуються розпочати наступ на ще двох-трьох відтинках Харківщини, - військовий експерт

неділя, 12 травень 2024, 14:16

Російські окупанти готуються розпочати наступ на ще двох-трьох ділянках фронту Харківщини і, можливо, навіть Сумщини. Про це заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України. "Зараз тривають важкі активні бо...

Послу Залужному доведеться переналаштуватися в Британії, є десятки непростих питань - Клімкін

неділя, 12 травень 2024, 13:14

Дипломат, міністр закордонних справ України у 2014−2019 роках Павло Клімкін в ефірі Radio NV поділився своїми очікуваннями щодо роботи колишнього головнокоманувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного послом у Великій Британії, передають Патріоти України. «...