Народні прикмети на 29 квітня: Побажайте сьогодні щось хороше близькій людині та уникайте конфліктів у родині

Православна церква України 29 квітня за новим стилем вшановує пам'ять дев'яти Кизицьких мучеників і мученика Іоанна Валаха. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мучениць-сестер Агапію, Хіонію та Ірину.

Селяни присвячували це свято роботі на ділянці - сіяли насіння, висаджували розсаду і саджанці плодових дерев. Чоловіки орали землю, а жінки засівали. Працювали на ділянці всією родиною - діти обов'язково допомагали дорослим. Після робочого дня рідні вечеряли за спільним столом. На трапезу готували страви із сезонних продуктів - редиски, зелені, зеленої цибулі.

29 квітня вважається дуже щасливим для посівів. Всі посаджені в Іринин день культури відмінно приживуться і дадуть багатий врожай. Часто саме в цю дату починали садити картоплю, якщо була гарна погода. А якщо йшов дощ, то чисто символічно робили кілька ям на ділянці.

За новим стилем цей день називається Дев'ять мучеників і вважається дуже вдалим для будь-якого лікування, операцій, медичних процедур. Успішно пройде лікування зубів і косметологічні процедури. У старі часи знахарі у свято 29 квітня ходили в ліси за цілющими травами і засушували їх.

За прикметою, якщо сьогодні вголос побажати щось хороше близькій людині, то це збудеться.

Що не можна робити 29 квітня

Не можна цього дня топтати й обривати рослини (окрім бур'янів), обрізати гілки, пересаджувати квіти - будь-які нанесені ушкодження довго гоїтимуться.

Не пліткуйте, не розкривайте чужих таємниць і не обіцяйте те, що не виконаєте. Необдумані слова можуть обернутися проти вас.

Невдалий день для випікання хліба і борошняних виробів.

Подружжю не варто конфліктувати, сперечатися, згадувати старі образи, інакше можуть серйозно зіпсуватися стосунки.

Прикмети погоди 29 квітня

  • Якщо з'явилося багато хрущів, то літо буде посушливим, а якщо оводів, то дощовим.
  • Домашні птахи почали линяти - до потепління.
  • Якщо на деревах видно багато павутини, то заморозків більше не буде.
  • Вільха зацвіла - пора садити картоплю і сіяти овес.
  • Пішов дощ 29 квітня - до дощового травня. Але якщо після опадів з'явилася веселка, то травень буде сухим.
  • Гроза сьогодні віщує багатий урожай пшениці.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Накрили аеродром в Криму. Влучили десятки ракет. Це операція по плану НАТО

четвер, 16 травень 2024, 0:35

Україна завдала масованого ракетного удару по Криму, де був вражений аеродром Бельбек. Повідомляється, що в результаті атаки були знищені літаки ВС РФ, а також системи ППО С-300 і С-400. Окрім цього, ударів на території РФ зазнали паливні бази та інші ...

Наслухався пропаганди про "звєрства біндєравцєв": Російський загарбник щоб не потрапити в полон скинувши чеку з гранати заклав її собі під бронежилет (відео 16+)

четвер, 16 травень 2024, 0:05

Російський окупант збирався їхати на квадроциклі, але українські воїни завадили цьому. В результаті загарбник прийняв рішення покінчити життя самогубством, сунувши гранату собі під бронежилет. Про це повідомляє телеграм-канал Оперативний ЗСУ.