Народні прикмети на 29 листопада: Що категорично не можна робити у Парамонів день. Ритуал на везіння і щастя

Яке сьогодні свято 29 листопада / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 29 листопада за новим стилем вшановує пам'ять мученика Парамона і ще 370-ти мучеників, яких стратили язичники, а також преподобного Акакія Синайського і преподобного Нектарія з Києво-Печерської Лаври. За старим стилем в цей день шанували євангеліста і одного з дванадцяти апостолів Левія Матвія.

Цього дня у деревину. В українській печі готували страви, пекли хліб, виготовляли посуд, сушили гриби, городину і ягоди на Святвечір. За піччю намагалися доглядати і регулярно її чистити, інакше в ній, за повір'ями, може оселитися нечисть.

У день Парамона існував ритуал на везіння і щастя. У це народне свято ходили до сусідів і просили позичити якусь дрібничку на кшталт яйця чи цибулини. Вірили, що після такого людина весь наступний рік буде везучою.

У свято 29 листопада люди намагалися прислухатися до порад рідних і друзів. Вважалося, що в цю дату люди стають мудрішими і можуть приймати далекоглядні рішення. А ось для заробітку і покупок день вважається невдалим.

Також день вважався небезпечним для здоров'я, оскільки в цю дату зазвичай дули сильні холодні вітри і йшов мокрий сніг. Через протяг і мокрі ноги люди часто хворіли. Зазвичай в цю дату народ залишався вдома. Чоловіки займалися утепленням будинку і засолюванням сала, а жінки присвячували день рукоділлю.

Що не можна робити 29 листопада

Не розмовляйте з людиною через поріг в цей день, інакше посваритеся в майбутньому.

Невдалий день для грошових справ. Краще утриматися від великих і необдуманих покупок.

Не варто в цю дату ігнорувати поради близьких і друзів - вони можуть вам стати в нагоді.

Вагітним в цей день не можна їсти ягоди.

Прикмети погоди 29 листопада

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо в цей день йде сніг, то скоро почнуться сильні хуртовини.
  • Вітряна погода віщує холодну і сніжну зиму, дощова - теплу і сиру зиму.
  • Ожеледь на дорогах віщує морозну, але малосніжну зиму.
  • Чим тепліше погода в цей день, тим холодніше буде зима.
  • Якщо з берези ще не опало все листя, то в грудні буде багато теплих днів.
  • Хмари низько пливуть - до морозів.
  • Якщо з ранку пішов сніг, то до самого Дня святого Миколая (6 грудня) будуть снігопади.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...