Народні прикмети на 3 серпня. Чого українці традиційно уникали, щоб не накликати невдачу

Православна церква України 3 серпня за новим стилем вшановує преподобних Ісаакія, Далмата і Фавста, а також преподобного Косму Пустельника. За старим стилем сьогодні вшановують чудотворця Онуфрія Мовчазного і пророка Єзекіля.

3 серпня селяни традиційно збирали врожай фруктів і ранніх овочів. Починали збирати яблука, але до Яблучного Спаса (6 серпня) їх не їли. У садах зривали малину, ожину, аґрус, черемху, калину. З ягід господині готували консервацію на зиму, пекли пироги і ліпили вареники.

3 серпня - вдалий день для будівництва, лагодження дрібних предметів. Чоловіки цього дня займалися ремонтом льохів і стодол. Приміщення обкурювали від грибка і гризунів, білили стіни, замінювали гнилі дошки і прибирали сміття. Потім у прибрані приміщення засипали зерно.

Згідно з прикметами, у свято 3 серпня будь-яку роботу варто виконувати мовчки. Тоді справи закінчаться успішно. Також цього дня загалом важливо стежити за словами.3 серпня свято Україна / фото УНІАН, Микола тис

Що не можна робити 3 серпня

У це народне свято кожне сказане слово має велике значення і тягне за собою серйозні наслідки. Тому сьогодні не варто базікати, розповідати чужі секрети, брехати й лихословити, обмовляти й ображати інших людей. Усі сказані злі слова повернуться бумерангом.

Також не можна вимовляти обіцянки, які не зможете виконати. Не варто й загадувати вголос бажання, інакше вони збудуться не так, як ви хочете.

Під час роботи і будь-якої важливої справи не варто розмовляти, щоб не накликати невдачу.

Не можна купатися в річках і озерах.

Прикмети погоди 3 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо погода 3 серпня сира і тепла, то в лісі вродить багато грибів.
  • Сороки голосно кричать і не затихають - до теплої зими.
  • Якщо на калині з'явилося багато ягід, то осінь буде холодною і сніжною.
  • Риба плескається біля поверхні води - до спекотної і сонячній погоді.
  • Чим більше жолудів на дубі, тим урожайнішим буде рік.
  • Туман низько над землею стелиться - до спеки.
  • Чим вищі мурашники, тим холодніше буде зима.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...