Народні прикмети на 30 липня. Чому сьогодні не варто розповідати про свої погані сни

30 липня - прикмети сьогоднішнього дня / pexels.com

30 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують мученика Іоана, воїна, який уславився захисником несправедливо засуджених і скривджених. .За старим календарним стилем сьонодні день пам'яті аелікомучениці Марини Антіохійської.

Іоан жив у IV столітті. Він був воїном в армії імператора Юліана Відступника, за що й отримав прізвисько - Воїн. Це були часи гонінь на християн, які влаштовував імператор. Його воїни, зокрема й Іоан, також мали брати участь у них. Іоану це було огидно: він сам був християнином і дуже милосердною людиною. Тоді він знайшов вихід із ситуації: став таємно попереджати християн про майбутні облави і допомагав їм втекти. Тих же, хто все-таки потрапляв до в'язниці, Іоан провідував.

Про це дізнався імператор - Іоана заарештували і засудили до страти. Але страті не судилося відбутися: Юліана Відступника незабаром було вбито, а Іоана Воїна випустили на свободу. Усе своє подальше життя він допомагав людям, багато молився і постив.

Помер Іоан у глибокій старості в Константинополі. Дата смерті невідома, тому пам'ять святого вшановують 30 липня, коли було знайдено його мощі. Вони зараз перебувають у церкві Іоана Богослова в Константинополі, й до них віряни йдуть за зціленням.

Прикмети на 30 липня

За прикметами дня можна дізнатися про погоду найближчим часом і якою буде осінь:

  • день сьогодні прохолодний - далі чекай гарну погоду без дощів;
  • спекотний і теплий день - до врожаю грибів;
  • зірки мерехтять перед світанком - чекай опадів;
  • павутина літає в повітрі - до спекотних днів;
  • на горобині багато ягід - осінь буде з дощами, а зима - морозною;
  • овес знову зазеленів - до осінньої негоди.

У народному календарі 30 липня - свято Сили і Силуана, яке прозвали так на честь апостолів від 70-ти, пам'ять яких також звершується цього дня. У цей час за старих часів сіяли озимі культури - вірили, що врожай буде багатим, бо апостол Сила додасть йому сили.

Що не можна робити 30 липня

Сьогодні, як і в будь-яке інше свято, церква не схвалює лихослів'я та лайки, виступає проти злості, заздрості та жадібності, помсти, відчаю.

У народі вважають, що на Іоана Воїна не можна відмовляти в допомозі - не оминеш труднощів. Не можна байдикувати, а також зловживати алкоголем і переїдати. Не варто розповідати погані сни, інакше вони можуть стати віщими.

Що можна робити 30 липня

До святого Іоана Воїна звертаються як до помічника в скорботі. Йому моляться з проханнями допомогти знайти зниклих безвісти, звільнити полонених, покарати кривдників. Святий вважається захисником тих, хто був незаслужено засуджений і скривджений, а також допомагає викрити крадіжку і знайти викрадене.

Вважається, що 30 липня у людини додається сили, тому лінуватися не можна в жодному разі. Навпаки, що більше роботи зробиш - то сильнішим і здоровішим будеш протягом року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...