Народні прикмети на 30 травня: Куди в цей день смертельно небезпечно іти і чого не варто робити

30 травня у народі відзначають відразу два свята - Євдокії Свистунки та Ондрона. На Євдокію Свистунку прийнято поратися біля городини, вдалий день підгортати картоплю. До Ондора ж звертаються, щоб врятував від сухої погоди. Легенда свідчить, що цей святий зберігає у себе ключі від небесних воріт, які утримують дощові хмари. Коли настає посуха люди просять його напоїти землю. Всі обряди для закликання дощу повинен проводити чоловік.

30 травня, згідно древнім забобонам, важкий та небезпечний день. Потрібно бути дуже обережним: не піднімати речей під дверима та на перехрестях, не приймати подарунків. Краще не приймати важливих рішень та не подорожувати. Прикмети радять ходити подалі від лісу, полів і навіть парків, оскільки в передостанній день весни вилазить дуже багато змій.

Народні прикмети на 30 травня

Йде дощ на зростаючий місяць – літо буде дощовим.

Вітер північний 30 травня віщує холодне літо.

Якщо людина народилася 30 травня, то буде володіти здатністю заговорити дощ.

Холодний день – прикмета до того, що влітку буде град.

Свині риють болота – буде дощове літо.

Яблуні, бузок і горобини у цвітінні 30 травня – буде хороший кльов, і можна вирушати на риболовлю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...