Народні прикмети на 31 липня. Чому українці здавна вважали, що цього дня не можна веселитися, сміятися, співати

Православна церква України 31 липня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Євдокима Каппадокіянина, а також відзначає винесення древа чесного Хреста Господнього і заговини на Успенський піст. За старим стилем у свято сьогодні згадують священномученика Омеляна Доростольського.

Євдоким народився народився в ІХ столітті в Каппадокії (центральна частина Малох Азії) у побожній християнській родині. Батьки Василь та Євдокія виховали сина у вірі та благочесті. Від раннього дитинства Євдоким виявляв велике бажання до пізнання Священного Писання та духовного життя. Він відзначався розумом, скромністю та милосердям.

Євдоким служив при дворі візантійського імператора у високому сані. Він був призначений воєначальником у Каппадокії, де відзначався справедливістю, чесністю та великою любов'ю до підлеглих. Незважаючи на свої високі посадові обов'язки, Євдоким завжди залишався вірним християнським принципам. Постійно молився, постився, допомагав бідним та нужденним. Своїм життєвий приклад надихав багатьох людей до праведного життя.

Помер у молодому віці, близько 33 років. Його святість була визнана ще за життя, а після смерті тіло унодника залишалося нетлінним, що стало підставою для канонізації.

Прикмети 31 липня

  • Сонячний день, але дятел голосно стукає по дереву — буде зміна погоди.
  • Кури відійшли далеко від курника — погода погіршиться.
  • Вуж виповз погрітися на дорогу — перед дощем.

Що не можна робити 31 липня

Забороняється їсти масну їжу, якщо ослухатися, то чекайте на біду. Не можна веселитися, сміятися, співати, тому що інакше доведеться багато плакати. Не варто з'ясовувати стосунки в домі, нечиста сила може поселитися в ньому.

Що можна робити 31 липня

Цей день вважається сприятливим для весілля чи вінчання, але не для пропозиції руки і серця. Також вважається добрим знаком, якщо взятися за якусь важливу справу, вона точно буде мати позитивний результат.

Наші предки в останній день липня заговлялися перед постом. У це народне свято різали домашню худобу і птицю, і востаннє перед Успінням Богородиці їли м'ясо. Популярними цього дня були молодіжні гуляння. Молоді люди шукали собі пару, оскільки наближався сезон весіль.

На полях у свято 31 липня продовжували збирати зерно. Цією справою були зайняті всі від дітей до старих. Селяни допомагали з прибиранням сусідам, щоб ті їм теж допомогли в майбутньому. У саду збирали врожай фруктів і ягід, а на городі викопували молоду картоплю.

У церквах цього дня освячували зерно з нового врожаю. Його перемелювали на борошно і випікали освячений коровай. Таку випічку роздавали всім членам сім'ї та з'їдали за гарний урожай. Хліб було прийнято ламати руками, а не різати. Залишки віддавали птахам і домашній худобі.

Чоловіки в народне свято 31 липня точили сокири, лопати і серпи. Потім інструменти обприскували святою водою, щоб довго прослужили і не затупилися наступного року. Жінки готували консервацію на зиму.

Після важкого трудового дня ввечері всією родиною парилися в лазні. Водні процедури вважаються особливо корисними сьогодні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...