Народні прикмети на 4 липня: Що не слід робити до обіду та чому слід варити вівсяну кашу

4 липня за новим календарним стилем (17 липня - за старим) - день пам'яті святителя Андрія, єпископа Критського, який прославився як великий богослов, учитель і творець гімнів. У народі - Андріїв день або Андрій Налива.

Святитель Андрій народився в VII столітті в Дамаску. Відомо, що до 7 років він не міг говорити, але після причастя отримав дар мови. Хлопчик почав вивчати Святе Письмо і богословські науки, а в 14 років вирушив до Єрусалима і прийняв там чернечий постриг в обителі преподобного Сави Освяченого.

Після четвертого Вселенського Собору 680 року Андрія відкликали з Єрусалима до Константинополя - там він служив архідияконом у храмі Святої Софії. У 685 році святитель став архієпископом на острові Крит.

Андрій заснував нову форму богослужбового співу - канон. Великий покаянний канон Андрія Критського читають під час Великого посту на першому і на п'ятому тижні. Святителю належать понад 70 піснеспівів, зокрема канон на Різдво Христове і стихири на Стрітення Господнє.

Про що говорять прикмети на 4 липня

За прикметами дня судять про погоду найближчим часом, а також, якими будуть осінь і зима:

  • небо в хмарах - встановиться гарна погода;
  • гримить - скоро буде град, а залишок літа - з постійними негодами;
  • листя на деревах почало жовтіти - до ранньої осені;
  • багато ягід у лісі - до суворої зими.

У народному календарі 4 липня - свято Андріїв день або Андрій Налива. Прозвали його так тому, що до цього часу наливаються колосся вівса. Також цього дня чекають дощу - андріївський дощик обіцяє багатий урожай.

Що не можна робити 4 липня

4 липня, як і в інші дні, церква виступає проти лайки та сварок, злоби, наклепу, жадібності, зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить про неї.

Народні прикмети не радять давати і брати гроші в борг - це до фінансових труднощів, а також планувати важливі справи на першу половину дня - можна зіткнутися з неприємностями.

Що можна робити 4 липня

До святого Андрія звертаються з молитвами про зцілення від німоти і прощення гріхів.

На Андрія слід готувати вівсяну кашу, а дівчатам, які мріють про заміжжя, за повір'ям, потрібно зварити і з'їсти вівсяний кисіль - весілля буде не за горами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Королівство кривих дзеркал

субота, 6 липень 2024, 13:45

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

Українські десантники показали знищення російського танка, котрий активничав під Білогорівкою (відео)

субота, 6 липень 2024, 13:35

Українські десантники знищили російський танк у районі Білогорівки Луганської області. Про це повідомили Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ. . "Воїни-десантники знищили черговий танк противника в районі Білогорівки", - йдеться в повідомленні ДШВ. . ...