Народні прикмети на 5 липня: Що треба зробити, щоб задумане неодмінно здійснилося

5 липня свято Україна / фото pixabay.com

Православна церква України 5 липня за новим стилем вшановує пам'ять Афанасія Афонського, мучеників Кирила і Анни, а також преподобного Лампада Іринопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Галактіона і мученицю Іуліанію.

5 липня селяни займалися обробкою городів від шкідників, хвороб і бур'янів. Для цього в давні часи використовували настої часнику або помідорного бадилля. День вважається вдалим для таких справ - рослини повторно не захворіють.

На полях у сьогоднішній день починали жати овес і жито. Перший зібраний сніп зберігали окремо від інших і не викидали до кінця жнив. Також займалися посівом озимих зернових культур.

Свято 5 липня підходить для лікування хвороб, різних оздоровчих процедур і масажу, походу в лазню. Людина, що сьогодні захворіла, швидко одужає, а у вагітних легко пройдуть пологи.

У сьогоднішнє народне свято щасливою прикметою вважається вийти на вулицю вночі і подивитися на місяць. Дивлячись на супутник, можна загадати бажання або провести обряд.

Що не можна робити 5 липня

Цього дня наші предки намагалися не ледарювати, адже вірили, що інакше гроші зникнуть і повернути їх буде дуже складно. Також не брали до рук гострі предмети, а якщо цього не можна було дотриматися, то були вкрай обережними, щоб не поранитися.

Подружжю сьогодні не можна сваритися, з'ясовувати правоту, сперечатися навіть через дрібниці. Усе це призведе до тривалого розладу у стосунках. Чоловікові і дружині цей день варто провести в злагоді.

Не можна брехати, розповідати чужі секрети і поширювати плітки - зіпсується ваша власна репутація.

Не варто працювати після заходу сонця - справи не вдаватимуться.

Що можна робити сьогодні

Вранці люди йшли до храму, щоб помолитися святому Атанасію і попросити у нього зцілення від різних хвороб. А ще ввечері збиралися всією родиною і обов'язково обговорювали плани на майбутнє. Вірили, що тоді все задумане неодмінно здійсниться

Прикмети погоди 5 липня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Якщо хмари пожовкли, то скоро буде дощ.
  • Вночі хмарно і не видно зірок - скоро погода зіпсується.
  • Сьогоднішній день обіцяє багатий урожай зерна.
  • Якщо комарі літають великими зграями, то очікується спекотна погода.
  • Увечері на траві з'явилася роса - наступний день буде ясним і спекотним.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ ракетним ударом рознесли полігон та табір окупантів в курортному селищі під Маріуполем, "200-х" та "300-х" відвезли до Бердянська

неділя, 7 липень 2024, 23:25

6 липня, близько 13:30 ЗСУ завдали удару по полігону окупантів у Маріупольському районі. Атаку, ймовірно, було здійснено далекобійними ракетами. Кілька машин швидкої допомоги вже пронеслися через Урзуф, інформують Патріоти України з посиланням на Tele...

Противник поставили на свої дрони позиціонування по маякам, і тепер проходять великі дистанції в режимі радіотиші... - Serg Marco

неділя, 7 липень 2024, 22:55

Побачив нещодавно в тг-каналі. Продовження тієї самої історії. Декілька місяців тому я писав що росіяни поставили на свої дрони позиціонування по маякам, і тепер проходять великі дистанції в режимі радіотиші, що змінює тактику розвідки, виявлення і про...