Народні прикмети на 6 лютого. Як не наврочити самотність. Чого не варто робити, щоб кошмар, що наснився, не здійснився

Християни східного обряду 6 лютого за новим стилем вшановує пам'ять преподобного єпископа Вукола Смирнського і святого Фотія Константинопольського, а також мучениць Дорофеї, Марфи і Каллісти. За старим стилем 6 лютого згадували святу черницю Ксенію Римлянину.

В українців у лютому наступав сезон весіль. Дівчата і юнаки намагалися одружитися до того, як почнеться сільськогосподарський сезон і Великий піст. Весільні традиції українців передбачали, що хлопець відправляв до коханої сватів з пропозицією одружитися. Якщо вона погоджувалася, то родичі нареченої оглядали будинок і господарство молодого. Свято 6 лютого - вдалий день для весілля.

Покровитель цього дня святий Вукол вважається захисником молодих телят. У цей період у селян починають телитися корови. Селяни обкурювали корівку і теля димом чебрецю або материнки, щоб тварини були здоровими і давали багато молока.

У це свято проводили домашній обряд для добробуту і для міцного здоров'я корів. Для цього господині варили пшеничну або вівсяну кашу на домашньому молоці в печі. Кожен член сім'ї повинен був з'їсти хоча б ложку такої каші. Молочну плівку з страви віддавали теляті, а овес підсипали в корито корови.

Що не можна робити 6 лютого

Невдалий день для хрещення дитини.

6 лютого заборонено сваритися, інакше відносини з близькими зіпсуються надовго.

Якщо приснився поганий сон, нікому про нього не розповідайте, інакше кошмар може збутися.

Чоловікові в цей день не варто пити алкоголь, особливо в малознайомих компаніях, інакше підвищиться ризик розвитку алкоголізму і появи сімейних проблем.

За давньою прикметою якщо у селян корова народила теля, то з дому нічого не можна позичати.

Самотнім людям не можна підмітати підлогу, інакше вони не знайдуть пару.

Прикмети погоди 6 лютого

  • Снігопад в цей день віщує сніжний лютий.
  • Якщо день видався теплим, то до кінця зими більше не буде справжніх морозів.
  • Якщо протягом дня часто змінюється погода, то березень буде мінливим.
  • Чим нижче на деревах сидять птахи, тим тепліше буде в наступні дні.
  • Рідкісні і високі хмари - до відлиги.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького